La Grèce-Centrale

Grèce

Camper dans des campings en La Grèce-Centrale

Kamperen op campings in Centraal Griekenland

Kamperen op campings in Centraal Griekenland is genieten van pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes en prachtige wandelgebieden. Kamperen op campings in Centraal Griekenland is een ideaal idee als u houdt van Archeologische bezienswaardigheden, byzantijnse kloosters en kerken, kastelen en forten, natuurschoon, beboste bergen en imposante ravijnen.

Maar ook als u weg bent van weidse valleien die worden gekenmerkt door olijfbomen en cipressen is kamperen in Centraal Griek ...

Kamperen op campings in Centraal Griekenland

Kamperen op campings in Centraal Griekenland is genieten van pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes en prachtige wandelgebieden. Kamperen op campings in Centraal Griekenland is een ideaal idee als u houdt van Archeologische bezienswaardigheden, byzantijnse kloosters en kerken, kastelen en forten, natuurschoon, beboste bergen en imposante ravijnen.

Maar ook als u weg bent van weidse valleien die worden gekenmerkt door olijfbomen en cipressen is kamperen in Centraal Griekenland iets voor u. ’s Morgens skiën op de hellingen van de Parnassos en ’s middags zwemmen in de Korinthische Golf maken kamperen in Centraal Griekenland ook in de winter tot een bijzondere gebeurtenis. Als u gaat kamperen op campings in Centraal Griekenland is er voor ieder wat wils.

De regio Centraal Griekenland leent zich prima voor kamperen

De regio Centraal Griekenland beslaat de gehele breedte van het vasteland inclusief het eiland Evia. Centraal Griekenland wordt in het noorden begrensd door Epiros en Thessalië. In het zuidoosten door Attica en in het zuiden door de Korinthische Golf. In het westen grenst het aan de Ionische zee.

Het eiland Evia ligt voor de oostkust en de Ionische eilanden Lefkas en Kefaloniá liggen voor de westkust. Door de enorme verscheidenheid aan stranden, baaien, bergen, meren en eilanden is Centraal Griekenland uitermate geschikt om te kamperen. Op enkele plaatsen langs de kusten zijn er voorzieningen in de vorm van strandstoelen, parasols, verhuur van waterski’s en bootjes.

Veel kleine stranden zijn ongerept en nog niet door het massatoerisme ontdekt. De strandrecreatie concentreert zich voornamelijk rondom de toeristische accommodaties en de grotere plaatsen. Hier bevinden zich ook de meeste disco’s en bars. De schilderachtige baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen. Trekt u hierheen met caravan of camper, dan weet u zeker dat u een geslaagde kampeervakantie tegemoet ziet.

Archeologische en byzantijnse bezienswaardigheden vanaf uw camping in Centraal Griekenland

Tijdens uw kampeervakantie in Centraal Griekenland heeft u de mogelijkheid diverse archeologische en byzantijnse bezienswaardigheden te bezoeken. Archeologische en byzantijnse vondsten zijn onder andere te vinden in Delphi, Thebe, Arachova en Distomo. De byzantijnse kloosters en kerken vindt u door heel het gebied en bovendien heeft iedere plaats van betekenis ook een museum. De archeologische vondsten en het orakel van Delphi zijn wereldberoemd en worden het gehele jaar door druk bezocht.

Het byzantijnse klooster in Distomo, Ossios Loukas, is een heiligdom dat wordt bezocht door pelgrims uit heel Griekenland. Bij Thermopylae staat het monument van koning Leonidas die met 300 Spartanen heroïsch verzet boodt tegen de Perzen.

Bezoek de hoogtepunten van Centraal Griekenland

Een van de hoogtepunten van Centraal Greiekeland is natuurlijk Delphi, in de oudheid een van de beroemdste cultusplaatsen van de god Apollon en het meest bezochte en gerespecteerde orakel van de gehele oudheid. Het eiland Evia, het zichtbare fenomeen van eb en vloed, het water stroomt eerst noordwaarts en daarna zuidwaarts. De hedendaagse deskundigen hebben hier tot op heden geen verklaring voor kunnen vinden.

Het uiterste westen, de pittoreske dorpjes langs de Korinthische golf, de vlakten bij Mesolóngi, de dorpjes langs de Ionische zee en de Ambrakische Golf, zoals Amfilochía en Agrinion zijn ook zeker het bezoeken waard. Vind een camping in de buurt van deze hoogtepunten en u zult zich deze vakantie nog zeker lang herinneren.

Wat te weten over kamperen en de campings in Centraal Griekenland

Wanneer u gaat kamperen op één van de campings die Centraal Griekenland rijk is, zijn er een aantal zaken die handig zijn om te weten. De meeste campings liggen langs de kusten en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland.

In het binnenland zijn enkele campings bij Delphi en aan de Ambrakische Golf. Op een enkele na zijn het allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen en met redelijk tot goede voorzieningen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het u aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men u hulp bieden.

De ondergrond van de terreinen varieert van zanderig tot rotsachtig en diverse bomen voorzien de plaatsen van de nodige schaduw. Daar waar nodig gebruikt men hiervoor de rieten matten. Als u in juli-augustus wilt kamperen dan is reserveren aan te raden.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

7 Campings recommandés en La Grèce-Centrale

Camping Rovies est situé dans un quartier calme et tranquille, au pied d'une montagne. Le terrain et les emplacements de camping sont couverts de pins et d'oliviers. Même les jours les plus chauds de l'année, ces arbres offrent une merveilleuse ombre. Le camping est juste sur la plage, où vous pourrez profiter du sole ... LIRE LA SUITE
Camping Interstation Stylis est à seulement quelques minutes en voiture de la ville de Stylis. Camping Interstation Stylis est un grand camping familial sur une belle plage avec transats et parasols. Les emplacements de camping sont spacieux. Il y a un bon restaurant et un bar de plage où vous pouvez prendre un verre. U ... LIRE LA SUITE
Camping au camping Venezuela campe dans un camping familial très calme et accueillant dans le nord-est de la région de la Grèce centrale. Une route très calme sépare le camping Venezuela de la plage du "Maliakós Golf". Le camping est plat avec des routes pavées, il y a beaucoup d'ombre des arbres. Il y a un petit m ... LIRE LA SUITE
Apollon Camping se compose de plusieurs terrasses et est à seulement 1,5 km du musée et des fouilles de Delphes. La vue depuis le camping est à couper le souffle. Camping Apollon est une excellente base pour explorer la région d'ici. Le célèbre monastère d'Osios Loukas, le pittoresque Galaxidi, le pittoresque Arach ... LIRE LA SUITE
Camping Delphi est à seulement 5 minutes du musée et des fouilles de Delphes. La vue du camping Delphi est à couper le souffle grandiose. Camping Delphi est une excellente base pour explorer la région d'ici. Le monastère d'Osios Loukas, le pittoresque Galaxidi, le pittoresque Arachove, le parc national Parnassos et l ... LIRE LA SUITE
Le camping Chrissa est à seulement 10 minutes du musée et des fouilles de Delphes. La vue du camping Chrissa est très belle. Camping Chrissa est une excellente base pour explorer la région d'ici. Le célèbre monastère d'Osios Loukas, le pittoresque Galaxidi, le pittoresque Arachove, le parc national Parnassos avec l ... LIRE LA SUITE
Camping Milos est situé dans un paysage diversifié. D'une part les montagnes de l'Attique et d'autre part le camping est juste sur la plage. La capitale grecque Athènes est également proche (95km). Le camping doit son nom à la région du même nom. Vous pouvez même choisir de regarder sur la mer bleue claire avec vo ... LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions Grèce

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 223 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator