Attique, Athènes

Grèce

Camper dans des campings en Attique, Athènes

Kamperen op campings in Attica en Athene

Kamperen op een van de campings in Attica en Athene is genieten van een geweldige kampeervakantie. Actie, als u wilt wandelen of een stedentrip maakt. Cultuur, als u byzantijnse kloosters, kerken en archeologische vindplaatsen bezoekt. Een strandvakantie als u de kust, mooie stranden, een blauwe zee, snorkelen en rust hoog in uw vaandel heeft staan. Op Attica en Athene is het er allemaal! Kamperen op een van de campings, is wellicht ook iets voor u?

Kamperen op campings in Attica en Athene

Kamperen op een van de campings in Attica en Athene is genieten van een geweldige kampeervakantie. Actie, als u wilt wandelen of een stedentrip maakt. Cultuur, als u byzantijnse kloosters, kerken en archeologische vindplaatsen bezoekt. Een strandvakantie als u de kust, mooie stranden, een blauwe zee, snorkelen en rust hoog in uw vaandel heeft staan. Op Attica en Athene is het er allemaal! Kamperen op een van de campings, is wellicht ook iets voor u?

De regio Attica leent zich prima voor kamperen op campings

Het ruige bergachtige schiereiland Attica is één van de 13 regio’s van Griekenland en heeft een oppervlakte van ca 2600 km². Attica heeft de vorm van een pijlpunt en grenst met haar oostelijke stranden aan de Egeïsche zee en met de zuid- en westelijke stranden aan de Saronische Golf. In het noorden grenst Attica aan Centraal Griekenland en in het westen aan de Peloponnesos.

Attica is een regio die zich goed leent voor kamperen want er zijn legio campings te vinden. Als u gaat kamperen met uw camper, tent of caravan vindt u altijd wel een plekje op een van de campings. De kust van Attica wordt vooral bezocht om de vele watersportfaciliteiten. Je vindt hier vele bars, disco’s en visrestaurants, vaak direct aan de zee. De rotsachtige baaien van Attica zijn uitermate geschikt om te snorkelen.

Archeologische bezienswaardigheden en byzantijnse kloosters vanaf uw camping in Attica

Tijdens uw kampeervakantie in Attica heeft u de mogelijkheid om diverse archeologische bezienswaardigheden en byzantijnse kloosters en kerken te bezoeken. Deze bezienswaardigheden en kloosters liggen altijd wel nabij uw camping. Archeologische vindplaatsen zijn, Brauron, Marathon, Elefsis, en Oropos. De byzantijnse mozaïken van het klooster Dafni zijn zeker een bezoek waard.

Breng vanaf uw camping absoluut ook een bezoek aan “Kaap Sounion”, in het zuiden van Attica. Op de steile klippen langs de Egeïsche zee staat hier de ruïne van een Poseidon-tempel. De zonsondergang, welk zichtbaar is door de zuilengalerij is een geliefde locatie. Passerende zeelieden gebruiken de witte marmeren zuilen al eeuwen als oriëntatiepunt.

Bezoek prachtig Athene vanaf uw camping in Attica

Athene is behalve de hoofdstad van Attica, ook de hoofdstad van Griekenland. Athene biedt aan bijna 40% van de totale Griekse bevolking onderdak en heeft bijna 3.500.000 miljoen inwoners. Kamperen op een camping in Athene, is als kamperen in een openluchtmuseum. De vele cultuurschatten en diversiteit aan musea is voor velen al een reden geweest om een plaats op een van de campings in Athene te boeken.

Vele wereldberoemde archeologische schatten zijn te vinden in de omgeving van de stadscamping in Athene. Zoals het Parthenon, de Acropolis, het Nationaal museum, het Syntagmaplein, de oude Agora, het Parlementsgebouw en het theater Herodeion aan de voet van de Acropolis. De bekendste musea zijn o.a. het Nationaal Archeologisch museum, het Acropolis museum, het Historisch en Volkenkundig museum. Kortom breng vanaf uw nabij gelegen camping, zeker een bezoek aan de stad Athene.

Wat te weten over kamperen en de campings in Attica en Athene

De meeste campings in Attica liggen aan de kust en zijn kleinschalig. De campings hebben een rotsachtige bodem en zijn tussen de 60 en 150 plaatsen groot. De beheerder is vaak ook de eigenaar van de camping. Hijzelf inclusief zijn gehele familie, zullen u tot in de puntjes verzorgen en daar waar nodig hulp bieden. Van receptie tot restaurant, alles wordt vaak in eigen beheer bestuurd.

De 2 stadscampings van Athene zijn ook kleinschalige familiecampings. Athens camping ligt bijna in het centrum en is daarom wat rumoerig maar met de stadsbus bent u in enkele minuten bij alle bezienswaardigheden van deze metropool. Camping Nea Kifissia ligt in het stadsdeel Kifissia, is rustiger maar ligt ook verder van het centrum. Echter met de metro bent u in 20 minuten in het centrum van de stad. Als u reist in juli-augustus is reserveren aan te raden.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

2 Campings recommandés en Attique, Athènes

Camping à Athènes? Camping Athènes est alors un excellent choix. Camping Athènes est un site de la ville où vous pouvez rejoindre le centre-ville en quelques minutes en transports en commun. Les billets pour les transports en commun sont vendus à la réception du camping Athènes. En quelques minutes, vous pouvez re ... LIRE LA SUITE
Le camping municipal Nea Kifissia est situé dans le quartier de Kifissia. En bordure de ce quartier, contre une pente de montagne. En transports en commun, vous atteindrez le cœur d'Athènes, la place Syntagma, en environ 20 minutes. Le camping offre beaucoup d'ombre et les installations sanitaires sont bonnes. Il y a u ... LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions Grèce

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 223 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator