Thasos

Grèce

Camper dans des campings en Thasos

Kamperen op campings in Thassos

Besluit u te kamperen op een camping in Thassos dan zult u zich zeker vermaken op dit groene eiland. Thassos wordt met zijn vele dennenbossen, eikenbomen en kastanjebomen ook wel het groene eiland genoemd. Op de campings in Thassos Syros kunt U in de schaduw van bomen genieten van Uw kampeervakantie.

Kamperen op één van de campings in Thassos, is genieten van het buitenleven, de Griekse c ...

Kamperen op campings in Thassos

Besluit u te kamperen op een camping in Thassos dan zult u zich zeker vermaken op dit groene eiland. Thassos wordt met zijn vele dennenbossen, eikenbomen en kastanjebomen ook wel het groene eiland genoemd. Op de campings in Thassos Syros kunt U in de schaduw van bomen genieten van Uw kampeervakantie.

Kamperen op één van de campings in Thassos, is genieten van het buitenleven, de Griekse cultuur, het heerlijke weer, de diepblauwe zee en de pittoreske dorpjes. Door de central ligging en de goede bootverbindingen is dit een zeer geliefde vakantiebestemming.

Thassos is niet alleen de naam van het eiland maar ook de naam van de hoofdstad. Om verwarring tegen te gaan gebruiken de eilandbewoners veelal de oude benaming Limenas. De hoofdstad Thassos is bovenop de oude stad uit de 7e eeuw voor Christus gebouwd. Heel wat oude huizen zijn bovendien opgetrokken met restanten van die oude stad. Op een kleine helling bevindt zich een oud theater uit de 3e eeuw voor Christus. Regelmatig worden hier nog theatervoorstellingen gegeven, iets wat u zeker eens moet beleven tijdens de kampeervakantie op Thassos.

Rond de haven is het gezellig druk. ‘s Avonds zitten de terrasjes vol en is er veel animatie in de winkelstraatjes. U kunt zich natuurlijk ook gewoon op de camping vermaken met wat lekkers te eten en drinken. Het eiland produceert naast een lokale wijn lekkere honing (al dan niet met walnoten) en uiteraard ook olijfolie. Het eiland Thassos beschikt over een viertal campings waar u een ontzettend leuke kampeervakantie kunt beleven. 

 

Bereikbaarheid van de campings in Thassos

Thassos is op twee manieren te bereiken. Met de overzet vanuit Kavala naar Skala Prinou of Limenas. Ofwel vertrekken van Keramoti en aankomen in Thassos hoofdstad.  De laatste optie is aan te raden, zeker als je reist met caravan of camper. 

Vanuit Keramoti duurt de oversteek van vijf kilometer maar een goede twintig minuten. Het aan boord gaan is goed georganiseerd en er vertrekt in de zomer bijna elk half uur een boot. Een honderd kilometerlange weg slingert helemaal rond het eiland, de campings op Thassos zijn via deze weg dan ook goed bereikbaar.

Langs deze goed berijdbare baan ontdek je bovendien de vele mooie stranden, afgewisseld met kleine vissershavens waar het heerlijk toeven is. Zoek hier een camping op of rijd nog wat verder. Kronkelende weggetjes voeren het binnenland in. Hier ontdek je het ruwe ongerepte deel van Thassos waar het ook heerlijk kamperen is. Houd er wel rekening mee dat de wegen in het binnenland niet altijd geschikt zijn voor een gewone auto. 

 

Mooie plaatsjes rondom de campings in Thassos

Het leuke aan Thassos is onder andere dat er zich enkele mooie plaatsjes op het eiland bevinden welke u vanaf de camping gemakkelijk kunt bereiken. Eén van de vele mooie plaatsen die zeker het bezoeken waard is op Thassos is bijvoorbeeld het klooster Moni Archangelou Michail. Dit klooster is gebouwd vlak aan de zee op een steile klip aan een diepe baai. Het klooster ligt een drietal kilometer ten westen van Alyki en wordt sinds 1973 bewoond door nonnen.

Wilt u een uitstapje maken vanaf de camping dan is dit zeker een aanrader. Alyki zelf, met haar zandstrandje en kristalhelder water, ligt aan een kaap waar in de oudheid marmer werd ontgonnen. Deze topper kan in de zomer zeer druk zijn. Doe de moeite en klim tot aan de uiterste punt en geniet van een wondermooi uitzicht. Hier kunnen natuurlijk de mooiste vakantiefoto’s gemaakt worden zodat men ook na de kampeervakantie nog van het uitzicht kan genieten.

Maar er zijn nog andere plaatsjes te bezoeken vanaf de campings in Thassos. Theologos is een dorpje in het binnenland waar je s’ avonds heerlijk kunt gaan eten en waar ook Griekse dansers optreden. Heerlijk genieten dus tijdens de kampeervakantie, wat wil je nog meer.

Ook is er het plaatsje Kastro, een piepklein dorpje in het binnenland. Dit plaatsje is wel moeilijk te bereiken, maar een uitdaging voor de wandelaars onder de kampeerders. De sympathieke uitbater van de enige taverna speelt er gastheer en gids. Hij is de drijvende kracht achter de heropleving van het dorp. Proef er vooral van zijn eigen gemaakte yoghurt met honing. Het eiland Thassos en haar campings hebben zoveel te bieden dat wie er eenmaal is geweest zeker droomt om er ooit terug te keren.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

4 Campings recommandés en Thasos

Le camping Daedalos se trouve sur la côte ouest de la magnifique île de Thasssos. C'est un camping étroit de sorte que presque tous les emplacements ont des vues (partielles) sur la mer. Directement en face de la porte il y a une plage de sable avec en partie une grande pelouse. Cette zone de bronzage est un terrain de ... LIRE LA SUITE
Prinos Camping est un camping municipal et est situé dans une forêt, sur une péninsule avec ¾ autour de la plage. Les emplacements sont généralement grands et ombragés par la forêt dense et sont délimités par des arbustes. Il y a donc beaucoup d'intimité mais aussi très peu de soleil et de vent. Quelques endro ... LIRE LA SUITE
Le camping Pefkari est situé sur la côte sud-ouest de l'île de Thassos, sur une belle plage de galets et à 5 minutes à pied du village éponyme de Pefkari. Dans ce village, vous trouverez de belles terrasses au-dessus de la plage avec un beau coucher de soleil. Il y a aussi une école de plongée et des possibilités ... LIRE LA SUITE
Camping Golden Beach est un site municipal situé sur le côté est de l'île de Thassos. De la ville de Thassos (Limenas), il y a environ 15 km le long de la route côtière. jusqu'au village de Panagia. Tournez en direction de Chrisi Ammoudia. D'ici indiqué. La descente est très raide et avec de nombreux virages en é ... LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions Grèce

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 223 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator