Blekinge

Suède

Camper dans des campings en Blekinge

Kamperen op campings in Blekinge

Kampeert U op een camping in Blekkinge dan heeft U een kampeervakantie in het Zuidoosten van Zweden. Met tent, caravan of camper is het heerlijk kamperen op campings in Blekinge, want Blekinge wordt wel de tuin van Zweden genoemd.

Blekinge is de kleinste provincie van Zweden, dit betekent dat de kampeerders verblijven op campings in een natuurschone omgeving van heuvels, dalen, kloven, landbouwgronden, rivieren, meren en loofbossen op een beperkte oppervlakte.

De campings liggen vrijwel allemaal in ...

Kamperen op campings in Blekinge

Kampeert U op een camping in Blekkinge dan heeft U een kampeervakantie in het Zuidoosten van Zweden. Met tent, caravan of camper is het heerlijk kamperen op campings in Blekinge, want Blekinge wordt wel de tuin van Zweden genoemd.

Blekinge is de kleinste provincie van Zweden, dit betekent dat de kampeerders verblijven op campings in een natuurschone omgeving van heuvels, dalen, kloven, landbouwgronden, rivieren, meren en loofbossen op een beperkte oppervlakte.

De campings liggen vrijwel allemaal in een natuurlijke omgeving, waar u kleine loofbossen, beuken en kastanjebomen aantreft, iets wat je niet verwacht in Zweden. Selma Lagerlöf vergelijkt Blekinge in haar boek “Niels Holgerssons wonderbare reis” met een oude trap met drie grote treden. De trap ligt voor het huis Småland. De bovenste trede (noordelijkste gebied) is bedekt met arme grond overdekt met bossen van naaldhout en berkenbomen en nog wat armoedige akkertjes. De middelste tree heeft rijkere grond, met begroeiing van eiken- en lindebomen, grote boerenhoeves en akkerbouw. De onderste tree heeft de rijkste grond met kleine loofbossen, beuken en kastanjebomen. Wanneer u hier kampeert met camper, caravan of tent zult u genieten van de prachtige natuur.

Langs de kust liggen de grotere plaatsen (Karlshamn, Karlskrona, Sölvesborg en Ronneby) welke u uitstekend kan bezoeken tijdens een dagtrip. De provincie Blekinge heeft de kampeerder die van natuur houdt en graag in aanraking komt met bijzondere zaken uit de geschiedenis, veel te bieden. Via de E22 bent u vrij snel op een camping in deze mooie provincie, waar wacht u nog op?


Wandelen en fietsen rond de campings in Blekinge

Tijdens de kampeervakantie in Blekinge heeft u bij uitstek een geschikte gelegenheid om prachtige wandel- en fietstochten te maken. Door Blekinge slingert het wandelpad Blekingeleden. De eerste 35 km valt samen met Skåneleden, in het westen en met Kalmarsundsleden of Torsåsleden in het Oosten. U kunt een deel van het pad volgen vanaf de camping, maar ook een langere wandelroute behoort tot de mogelijkheden. Het pad start in Sölvesborg, slingert zich een weg door Blekinge, afwisselend door bos, langs meertjes, en langs akkers. Het pad voert ook door kleinere loofbossen (beuken, linden, eiken) en dat maakt het pad relatief bijzonder, u voelt zich vrij in de natuur zo tijdens uw vakantie.

Blekinge is een voor Noordse begrippen redelijk dicht bevolkt gebied: het pad voert mede daardoor jammer genoeg regelmatig over enkele kilometers geasfalteerde wegen met autoverkeer. Dit zou u echter niet moeten tegenhouden om een wandeling te maken, de andere stukken uit de routes maken dit punt meer dan goed. Het eindpunt van de wandelroute is gelegen in Bröms, ten noorden van Kristianopel. 220 km van de route is opgedeeld in 11 etappes. Bij ieder start-, of zo u wilt eindpunt, zijn een skärmskydd (schermbeschutting), vuurplaats, toilet en waterpunt gelegen. Hier kunt u prima even bijkomen van de wandeling, al zit u op de meeste campings natuurlijk net iets meer ontspannen met meer faciliteiten.

Naast het wandelen is Blekinge ook een prachtige provincie om te fietsen. Met haar glooiende wegen over heuvels, dalen en een afwisselend landschap treft u rond de campings een prima fietsomgeving. De laatste jaren worden er steeds meer speciale fietsroutes aangelegd, maar de pittoreske door het landschap slingerende weggetjes nodigen in Blekinge sowieso al uit om dagelijks een tochtje te maken. Op vrijwel elke camping zijn fietsen te huur. Door het grove wegdek is het wel goed fietsen te huren met brede banden. Waar uw ook van houdt, fietsen of wandelen, op en rondom de campings in Blekinge kan het allemaal.

Zwemmen, zonnen, varen en vissen op en nabij de campings in Blekinge

Blekinge ligt aan de Oostzee en de campings aan zee hebben daardoor prachtige zandstranden en volop zwem- en zon mogelijkheden. Maar ook in het binnenland liggen de campings aan prachtige meren met volop gelegenheid om te zwemmen, te zonnen te varen en te vissen. Op de campings zijn roeiboten en kano’s  te huur. Sommige campings hebben bovendien kajaks te huur. Kajak varen is erg populair in Zweden. Er zijn dus genoeg opties om deel te nemen aan (watersport) activiteiten tijdens de kampeervakantie in Blekinge.

Bezienswaardigheden rondom de campings in Blekinge

Wanneer u op een camping Blekinge kampeert, zijn er in de omgeving diverse bezienswaardigheden te bezoeken die het bezichtigen meer dan waard zijn. De steden hebben een aantal interessante musea, kerken en stadscentra. Het is de moeite waard om daar een bezoek te brengen. Karlskrona, een grote stad in Blekinge, staat op de wereld erfgoedlijst en valt onder de bescherming van de Unesco. Maar ook in de andere steden zijn bijzondere zaken om te bekijken. Echter niet alleen de steden in Blekinge zijn interessant om te bekijken, er is veel meer. Verlaat de camping voor een bezoek aan de Hästhallen, Brömsebo, Laxens Hus (zeker voor de visliefhebber) Blomstergården of het Eriksberg Wild- en Natuurpark. U zult ontdekken dat de kleinste provincie voor u als kampeerder grootse dingen heeft om van te genieten. Kom kamperen en geniet van de bezienswaardigheden rondom de campings in Blekinge.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

6 Campings recommandés en Blekinge

Le First Camp Tylösand possède un luxueux parcours de golf miniature et à proximité du camping se trouve le parc d'aventure. En été, il y a plusieurs festivals folkloriques dans la ville voisine d'Halmstad. LIRE LA SUITE
Camping à Alholmens Bad & Camping campe au cœur de la Scanie, le "Jardin de la Suède". C'est un petit camping familial calme, qui se trouve directement au bord de la mer, près de la ville et de la nature. Le camping a un bon restaurant. Les emplacements de camping sont des pelouses spacieuses et chaque site dispose ... LIRE LA SUITE
Camping sur le Stensjöcamping ou rester dans le Vandrarhem (auberge de jeunesse) reste proche de la nature. Le Stensjöcamping o Vandrarhem est un petit camping familial calme situé sur le Stora Alljungen. Ce lac est non seulement approprié pour des randonnées avec canot de camping loué, mais il est aussi plein de gr ... LIRE LA SUITE
Skönstaviks Camping est un camping familial situé juste à côté de la mer et à une courte distance du centre de Karlskrona. Le camping propose diverses activités en haute saison. Le camping est divisé en deux parties, un grand terrain de 200 emplacements dont 120 sont alimentés en électricité et un petit terrain ... LIRE LA SUITE
Kollevikcamping est à la fois un camping et un parc de vacances sur la mer Baltique, à 3 km au sud-est du centre de Karlshamn, dans la province de Blekinge. Kollevikcamping est situé en bord de mer et dispose d'une plage de sable privée. L'environnement est très beau et il y a beaucoup à faire dans la région: Karl ... LIRE LA SUITE
Le camping dispose de 90 emplacements et dans notre village de vacances, nous avons un total de 53 cottages suédois typiques. Tous nos chalets ont une belle vue sur Långasjön et beaucoup d'entre eux sont à seulement quelques mètres du front de mer. 7 chalets sont détachés avec leur propre intrigue. La plupart ont m ... LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions Suède

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 223 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator