Scanie

Suède

Camper dans des campings en Scanie

Kamperen op campings in Skåne

Wanneer u op een camping in Skåne kampeert, brengt u de vakantie door in de zuidelijkste provincie van Zweden. Dit deel van Zweden heeft lange tijd tot Denemarken behoord en de Deense invloeden zijn nog duidelijk terug te vinden in het landschap, de cultuur en de taal.

Rondom de campings in Skåne treft u de prachtige vakwerkhuizen en huisjes en met kinderhoofdjes geplaveide straatjes aan, bezienswaardigheden welke ook kenmerkend zijn voor Denemarken.

Skåne en haar campings hebb ...

Kamperen op campings in Skåne

Wanneer u op een camping in Skåne kampeert, brengt u de vakantie door in de zuidelijkste provincie van Zweden. Dit deel van Zweden heeft lange tijd tot Denemarken behoord en de Deense invloeden zijn nog duidelijk terug te vinden in het landschap, de cultuur en de taal.

Rondom de campings in Skåne treft u de prachtige vakwerkhuizen en huisjes en met kinderhoofdjes geplaveide straatjes aan, bezienswaardigheden welke ook kenmerkend zijn voor Denemarken.

Skåne en haar campings hebben u als kampeerder veel te bieden. Het is een gebied met prachtige bossen, heerlijke stranden, goudgele graanvelden, vele musea, kerken en kastelen. Bezoek, voor u op stap gaat eerst de VVV of laat u informeren op de camping.


Fietsen en wandelen nabij de campings in Skåne

Wanneer u op een camping in Skåne  kampeert willen wij u het volgende aanraden: Laat de auto eens staan en ga het landschap per fiets of wandelend verkennen! Dan pas ervaart u de rust  die heerst in het gebied rond de campings. Een gebied van landwegen en heuvelruggen in een zuivere atmosfeer in deze streek.

Van Mölle naar Strandbaden loopt wel een fietspad langs de westkust van Kullen. Dit schiereiland bij Högenäs is een zeker de moeite waard om te bezoeken en er rond te zwerven. Bij Bjärre, nabij de stad Norrviken Trädgårdar is een complex van tuinen in allerlei stijlen, waar u inspiratie op kunt doen om bij thuiskomst van de vakantie uw tuin te verfraaien.

Zwemmen en zonnen op en rond de camping in Skåne

Op de campings in Skåne kunt u in het zomerseizoen uitstekend zwemmen en zonnen, aan zee of in één van de vele meren die Skåne rijk is. Wat is nou lekkerder dan tijdens de kampeervakantie onderuitzakken op de strandstoel, heerlijk warm in de zon. Het is allemaal mogelijk langs vrijwel de hele kust van Skåne en langs de oevers van de vele meren. Wees er tijdens het zwemmen echter wel bedacht op dat hier en daar verborgen obstakels op de bodem kunnen liggen die het zwemmen gevaarlijk kunnen maken. Wanneer u bij een zwemdeel met toezicht zwemt hoeft u zich hier echter geen zorgen over te maken. Heerlijk ontspannen zonder zorgen, dat is toch wat u wilt zo tijdens de kampeervakantie op de camping in Skåne.

Kamperen in Skåne, het land der Kastelen

Wanneer u op een camping in Skåne kampeert zal u één ding zeker opvallen, Skåne is een gebied met prachtige burchten en kastelen. Deze zijn hier veelal door de Denen gebouwd. Glimmingshus nabij Simrishamn is hier een mooi voorbeeld van, het kasteel hier is zeker het bezoeken waard en u kunt er prima de camping even voor verlaten.

Uit dezelfde Deense periode  zijn er meer van deze prachtige kastelen gebouwd, bijvoorbeeld Vittsklövle bij Degeberga en Svenstorp nabij Eslöv. Maar ook de Zweden konden er wat van en zij lieten in Skåne prachtige kastelen bouwen. Skåne is nu het land van de kastelen. De meesten zijn omgeven door prachtige parken en tuinen. Kampeer op een camping in Skåne en u kunt als toerist genieten van de grote rijkdom aan bloemen, planten en bomen aldaar. Volop pracht en praal in het kastelenlandschap rond de campings in Skåne.

Het landschap rond de campings in Skåne

In Skåne treft u rondom de campings een aantrekkelijk en zacht golvend landschap aan. Hierin is het heerlijk om te fietsen, te wandelen of rond te toeren met de auto. Steeds golft het terrein omhoog tot een heuvelrug (åsen in het zweeds) die overwegend van van noordwest tot zuidoost loopt. Bij het aanrijden van de campings kunt u over de heuvelruggen rijden.

Van Ystad naar het noordoosten gaat het landschap steeds op en neer. U rijdt over de Rommeleåsen, de Söderåsen en de Nävlingeåsen. Bij Hassleholm staat Göingeåsen haaks op de Nävlingeåsen. De heuvelruggen zijn veelal begroeid met beuken- en dennenbossen die in het noorden overgaan in pijnboomwouden. Rond de campings treft u dan ook geregeld zo’n bos aan waarin u heerlijk kunt wandelen.

Suikerpot en Olievat in Skåne

In tegenstelling tot de aanrijroute naar campings in Noord Zweden rijdt u in Skåne niet alleen door bossen, maar ook langs korenvelden, akkers met aardappelen en suikerbieten, langs grote boerderijen en witte kerkjes en door of langs kleine dorpjes. De campings van Skåne liggen in een welvarend gebied. Het wordt ook wel de “Suikerpot en Olievat” van Zweden genoemd.

Skåne is ook de leverancier voor de margarine productie vanwege de verbouw van koolzaad. Het is een rijk gebied, wat te zien is aan de fraaie interieurs van de kerken. Bij de campings in Skåne treft u ook een gebied van kleuren, vooral in de streek van Hanöbukten, de baai van Sölverborg tot Simrishamn. Ten oosten van Skepparp ligt het dorp Brösarp, een bekend schildersdorp wat u kunt bezoeken vanaf de camping.

Geschiedenis van Skåne

Skåne en Blekinge vormen samen Zuid-Zweden. Aan de westkant wordt dit gebied begrenst door de Sont en aan de Oost en Zuidoostkant door de Oostzee. Enkele honderden jaren terug hoorden Skåne, toen Skåneland genaamd, bij Denemarken. Maar in 1658 met het ondertekenen van de Vrede van Roskilde kwam Skåneland weer bij Zweden. Voor de inwoners van Skåneland brak een moeilijke tijd aan. Zij werden gedwongen de Zweedse wetten en gebruiken over te nemen. Deense boeken werden verboden. Kerkleiders en politici moesten van Zweedse afkomst zijn. De bevolking was aanvankelijk niet blij met de Zweedse hervorming, en er zijn wat verzetten van burgers geweest tegen de Zweden. Denemarken deed nog een aantal pogingen om Skåneland terug te veroveren, maar zonder resultaat. De laatste verzetten vonden plaats in het begin van de 19e eeuw, maar toen was de regio al zo geïntegreerd dat aan het eind van de eeuw Skåneland als 'volledig aangepast aan de Zweedse gebruiken en historie' mocht worden beschouwd. De oudste inwoners bouwden een groot koningsgraf ten zuiden van Kivik en elders zette men grote stenen rechtop en plaatste daar tekeningen op. Van de Vikingen zijn ook nog merktekens te vinden. Oude stamhoofden hebben graven bij Kungshögerna dichtbij het fraaie kasteel Svaneholm.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

15 Campings recommandés en Scanie

Le camping Dalabadets est situé au bord de la mer. Le camping Dalabadets est situé à sept kilomètres de et vers les services de ferry vers l'Allemagne. Trellenborg est une ville agréable avec divers magasins dans une promenade. Le camping est le point de départ du voyage de découverte au nord à travers la Suède. LIRE LA SUITE
Au nord-est de la Skåne, à l'est de la plage d'Osby, à environ 2 km au sud d'Osby, se trouve l'un des nombreux campings idylliques de l'empire suédo-danois. Le camping Osby est situé sur l'Osbysjön (Osbymeer). Osbycamping est un camping 3 étoiles (appréciation SCR), avec environ 120 campings et 6 maisons de vacanc ... LIRE LA SUITE
Regenbogen Camping est un grand camping, en partie sous les arbres. Le camping est à distance de marche de la mer sur la côte est de Skånes, avec une plage longue de plusieurs kilomètres avec du sable fin et une vue fantastique sur la mer Baltique, de grandes forêts et des lacs intérieurs tranquilles. Un grand paysa ... LIRE LA SUITE
Röstånga Camping et piscine est située dans le sud de la Suède. Röstånga Camping a été sélectionné par ses clients comme le meilleur camping 2010 en Suède et 2011 comme le meilleur de la région de Skåne. Le camping est situé à la lisière du parc national de Söderåsen, avec des sentiers de randonnée et ... LIRE LA SUITE
Borrbystrand Camping est situé sur la mer avec une plage de sable près du camping. Le camping est situé entre les villes d'Ystad et de Simrishamn, où se dresse le célèbre artiste d'Alès et les Glimmingehuis et ses attrapes vous surprendront ainsi que le Dag Hammarskjölds Backåkra. Camping à Borrbystrand Camping ... LIRE LA SUITE
Bienvenue à Rabocka! Le camping est magnifiquement situé sur le côté est d'Angelholm. La plage est à 150 mètres du camping et six kilomètres de large, où vous pouvez nager dans la mer. Rabocka Camping est entouré d'un joli quartier, où vous pourrez vous promener dans les bois et sur la plage. Il ya aussi de bell ... LIRE LA SUITE
Premier Camp Möllehässle vous pouvez bien camper et il est proche de la Kullaberg, où vous pouvez marcher et grimper dans un paysage magnifique et une réserve naturelle. À la pointe du Kullaberg se trouve le phare de Kullen, connu sous le nom de phare avec les plus grands faisceaux lumineux. LIRE LA SUITE
Le Strandängens Camping & Vandrarhem est situé directement sur le lac Ivösjön. A 50 mètres du camping est une eau de baignade pour les enfants avec une plage de sable de 400 m de large. Le camping dispose de 125 emplacements avec électricité et 20 places pour le camping-car dans un cadre ombragé. En outre, il y a ... LIRE LA SUITE
Premier Camp Torekov mieux mentionné en tant que premier groupe de First Camp, groupe First Camp couvre toute la région de Luleå à Mölle et en particulier le camping familial est situé dans une belle et différente forêt avec près de la plage. Beaucoup d'endroits avec de beaux visages en mer. Bonnes possibilités ... LIRE LA SUITE