Camping Milfontes

Alentejo, Costa Daurada

Portugal

Camper dans des campings en Alentejo, Costa Daurada

Kamperen op campings in de Alentejo en aan de Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo biedt de kampeerder een ruime variëteit aan toeristische mogelijkheden. Heel belangrijk zijn de rust, de cultuur en de historische rijkdommen, die u hier vanaf uw camping tegenkomt. U kunt kamperen in de bergen, aan een rivier, aan een meer en aan zee; de Costa Dourada.

Culturele schatten en oudheden vanaf uw camping in de Alentejo

Vanaf uw camping zijn vele culturele schatten en oudheden te bewonderen. In het noorden van de A ...

Kamperen op campings in de Alentejo en aan de Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo biedt de kampeerder een ruime variëteit aan toeristische mogelijkheden. Heel belangrijk zijn de rust, de cultuur en de historische rijkdommen, die u hier vanaf uw camping tegenkomt. U kunt kamperen in de bergen, aan een rivier, aan een meer en aan zee; de Costa Dourada.

Culturele schatten en oudheden vanaf uw camping in de Alentejo

Vanaf uw camping zijn vele culturele schatten en oudheden te bewonderen. In het noorden van de Alentejo stroomt de rivier de Taag, waaraan schitterende kastelen zijn gebouwd. Bovendien is dit het broedgebied van de ooievaar. Een bezoek aan dit niet toeristische deel van Portugal is zeker aan te bevelen, vooral als u kinderen in uw reisgezelschap heeft. Het is een agrarisch gebied met graanvelden, olijf- en vijgenboomgaarden en kurkeiken.

Het land wordt bevloeid vanuit de vele stuwmeren. Kleine dorpjes met witte huisjes met typische lange opengewerkte schoorstenen zorgen voor een afwisselend landschap die de Alentejo rijk is. Veel plaatsen hebben Moorse of Romeinse oudheden en het gebied is uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten. Ook mogelijk om vanaf uw camping te starten.

Vanuit de camping in Evora, kunt u de stad bezoeken met haar culturele schatten waaronder mooie paleizen en een fraaie Romeinse Tempel.

Vlak bij de A6, richting Spanje ligt het plaatsje Estremoz, omgeven door een vestingmuur met schietgaten en bastions. Het huidige raadhuis was een klooster van de Maltezer orde en in de bergen liggen rijke marmergroeven die reeds in de middeleeuwen werden geëxploiteerd.

Wat verder naar het zuiden zijn er kampeermogelijkheden op campings aan het stuwmeer van Alvito, waar alleen niet gemotoriseerde watersporten beoefend mogen worden en het heerlijk rustig is. Iets wat het kamperen veraangenaamt. In de zuidoost hoek van de Alentejo ligt het Nationale park van de Guardiana rivier, een prachtig natuurgebied dat voor een deel de natuurlijke grens met Spanje is en een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Ook in dit deel van de Alentejo kunt u een camping bij ons vinden.

Diverse badplaatsen vanaf uw camping in de Alentejo, de Costa Dourada

Kampeerders die meer zien in een kampeervakantie bestaande uit zon, zee en strand rijden naar de westkust van de Alentejo. Daar vinden we de Costa Dourada en diverse geschikte campings.

De Costa Dourada biedt u kleine rustige badplaatsen met mooie zandstranden, waaronder badplaatsen als Porto Covo, Vila Nova de Milfontes, en Zambujeira do Mar. Porto Covo is een kleine badplaats met een gezellig voetgangersgebied. Bij Vila Nova de Milfontes vormt de monding van de rivier de Mira een rustige en veilige baai.

Vanaf uw camping in de Alentejo, ofwel de Costa Dourada, kunt u genieten van het pure Portugal zonder de grote drukte van de zuidkust. Kamperen op zijn best.

Wat te weten over kamperen en de campings in de Alentejo, Costa Dourada

Campings in Portugal zijn er in veel variëteiten. Bij de campinggegevens kunt u zien hoe de verhouding tussen de vaste en de losse kampeerders. Wilt u echt proeven van de Portugese sfeer dat kunt u een camping kiezen met veel vaste gasten. Als u meer ziet in rust en kamperen tussen vakantiegangers uit het noorden van Europa dan moet u kijken naar campings met weinig of geen vaste plaatsen. Zowel in de Alentejo als de Costa Dourada komen beide soorten campings voor.

In het binnenland zijn de campings over het algemeen kleiner dan aan de kust. De kwaliteit van de campings en de voorzieningen is zeer divers, het sterrensysteem is niet te vergelijken met dat in Nederland, maar geeft u wel een richtlijn. De stroomaansluitingen voor caravans en campers geven voldoende ampère voor een normaal gebruik.

Kamperen is niet duur in Portugal en ook de prijzen van levensonderhoud, benzine en uit eten gaan liggen lager dan bij ons in Nederland. De voertaal, het Portugees is erg moeilijk, maar bij de meeste campings kunt u met Engels goed terecht. Om in Portugal te komen reist u eerst door Spanje. De wegen naar Portugal zijn bijzonder goed en voor een groot deel tolvrij. De hoofdwegen door het gebied zijn uitstekend. Het komt slechts een enkele maal voor dat het laatste stukje naar een camping van matige kwaliteit is.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

22 Campings recommandés en Alentejo, Costa Daurada

Camping Ortibur à Montargil, beau terrain plat sur les rives du réservoir dans un quartier calme de l'Alentejo. Ce camping familial possède sa propre plage et dispose d'un court de tennis. À côté du court de tennis est un centre confortable avec le restaurant, le bar et la boutique. Au camping, vous pouvez utilise ... LIRE LA SUITE
Camping Villa Park Zambujeira est situé sur la côte ouest du Portugal dans un quartier calme, juste à la frontière de l'Algarve et de l'Alentejo. Ici, il n'est pas aussi touristique que sur la côte de l'Algarve. La région est également étiquetée comme une réserve naturelle qui préserve la nature. Le camping est ... LIRE LA SUITE
L'Eco Camping Zmar, situé dans le Baixo Alentejo près d'Odemira, a ouvert ses portes à l'été 2009. Le camping est implanté dans une zone naturelle de 81 ha. et toutes les installations sont complètement écologiques. En tout, la réflexion a porté sur l'utilisation des applications modernes en relation avec l'envi ... LIRE LA SUITE
Une visite à Évora est, si vous êtes dans la région, définitivement recommandé. Quoi de plus simple qu'un bon camping avec un bus à proximité. Le camping Orbitur offre exactement ce que vous recherchez. Un bon camping avec de beaux emplacements plats et de bonnes installations sanitaires et une belle piscine pour ... LIRE LA SUITE
Monte Naturista O Barão est un camping naturiste ouvert toute l'année et est situé dans le sud-ouest du Portugal entre Lisbonne et l'Algarve. Le beau, le terrain naturel de 7 ha avec ses nombreux chênes-lièges, de pins, d'eucalyptus et d'oliviers, situés dans la campagne boisée de la province d'Alentejo où le temp ... LIRE LA SUITE
Camping municipal au stade situé dans la vieille ville de Beja. Plomberie modérée et périmée. Terrain chauve avec quelques arbres. Beja est situé dans l'Alentejo, dans un environnement avec une belle nature et de nombreuses attractions historiques. LIRE LA SUITE
Camping Os Anjos à Campo Maior est un petit camping attrayant, situé à 15 kilomètres de la frontière espagnole et de la grande ville espagnole de Badajoz, à 800 mètres de la belle ville blanche de Campo Maior. La superficie de 1,2 hectares est partiellement mitoyenne avec une belle vue rurale sur les oliveraies, le ... LIRE LA SUITE
Camping Markádia est un camping magnifiquement situé sur le réservoir Odivelas dans le sud d'Alvito. Terrain en pente, avec de nombreux endroits plats. Superbe vue sur le lac et les environs. Nager et naviguer dans le réservoir (pas de bateaux à moteur). Piscine et courts de tennis disponibles (payant). Bon sanitaire ... LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions Portugal

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 223 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator