Costa Verde

Portugal

Camper dans des campings en Costa Verde

Kamperen op campings in Noord-Portugal

Wij Nederlanders denken bij kamperen in Portugal al snel aan kamperen in de Algarve. Van het noorden kennen we vooral het gebied rond Porto en de ten noorden van Porto gelegen Costa Verde. Het noordelijke binnenland is nog vrij onbekend.

In het noorden van Portugal heeft de wieg van Portugal gestaan. In Guimãres werd in de 12e eeuw de 1e koning van Portugal geboren, die later zijn gebied naar het zuiden uitbreidde. Door het rijke verleden van Portugal en de vele wereldreizen die de Portugezen gemaakt hebben ...

Kamperen op campings in Noord-Portugal

Wij Nederlanders denken bij kamperen in Portugal al snel aan kamperen in de Algarve. Van het noorden kennen we vooral het gebied rond Porto en de ten noorden van Porto gelegen Costa Verde. Het noordelijke binnenland is nog vrij onbekend.

In het noorden van Portugal heeft de wieg van Portugal gestaan. In Guimãres werd in de 12e eeuw de 1e koning van Portugal geboren, die later zijn gebied naar het zuiden uitbreidde. Door het rijke verleden van Portugal en de vele wereldreizen die de Portugezen gemaakt hebben is het land een eldorado voor cultuurliefhebbers geworden. Tel daarbij op de gastronomische kwaliteiten, de heerlijke wijnen en de ongerepte natuur en u begrijpt dat Noord Portugal een ideale vakantiebestemming is.

Het is aan te raden om een goede reisgids mee te nemen. Er is zoveel te doen en te zien rondom de campings in Noord Portugal dat het onmogelijk is om alle informatie hier te geven. Maar wilt u niets ondernemen maar alleen genieten op de camping van zon, zee, strand en het goede leven? Ook dan zit u prima in Porto e Norte.

Kamperen op campings aan de Costa Verde

De Costa Verde is de nog relatief rustige kuststreek in het noordwesten van Portugal, en loopt van Porto tot aan de Spaanse grens. Hier vormt de Atlantische Oceaan de natuurlijke west grens van het land. Het is een kust met brede zandstranden en verscheidene campings die in de zomer druk bezocht worden door de Portugese bevolking.

Buitenlandse toeristen komen nog niet in grote getale naar deze streek. Er zijn authentieke vissersplaatsen en badplaatsen met brede, kindvriendelijke stranden. Langs de kust van de Costa Verde liggen meerdere campings. Veel campings liggen aan het strand of hebben een zwembad.

Het zomerseizoen begint hier in juni, want in mei kan het hier nog flink nat zijn. Badplaatsen aan de Costa Verde zijn o.a.; Viana do Castelo, Moledo do Minho, Vila Praia de Áncora, Apúlia en Esposende. Wanneer u uw kampeervakantie aan de Costa Verde besluit door te brengen is er een grote kans dat u zich in de buurt van één van deze badplaatsen zal bevinden.

Kamperen op campings in het binnenland van Noord-Portugal

Noord Portugal wordt doorkruist door de waterloop van diverse rivieren; de Minho en de Lima, Rio Cávado en natuurlijk de Douro. De Douro is uitgeroepen tot werelderfgoed. In het dal van deze rivier groeien de druiven waarvan de befaamde Portwijn gemaakt wordt. In dit gebied bevinden zich bovendien stuwmeren en nationale parken. Een bekend park is de Gerês, één van de mooiste gebieden van Portugal. Het milde klimaat en de fraaie fauna maken het park geschikt voor diverse excursies.

Bij het stuwmeer Caricada kunnen diverse watersporten beoefend worden en er worden wandelingen met een gids georganiseerd. De actieve kampeerder komt hier dus uitstekend aan zijn trekken. Van de karakteristieke dorpjes in de omgeving heeft Lindoso een indrukwekkend kasteel. In de gids vindt u meerdere campings in het binnenland, waaronder ook een camping aan het stuwmeer Caricada.

Rijke historie en uitstapjes vanaf uw camping in Noord-Portugal (Costa Verde)

Natuurlijk brengt u tijdens uw vakantie een bezoek aan Porto, de havenstad die haar naam gaf aan de wijn en aan het land. Vanuit de haven werden reizen over de hele wereld gemaakt. De stad heeft een schilderachtige ligging tegen de steile linker oever van de rivier de Douro. Een stadswandeling is dan ook een inspannende bezigheid maar zeker de moeite waard.

De rivier de Minho vormt de grens tussen Spanje en Portugal. Bij het grensplaatsje Valença do Minho verbindt een ijzeren brug, ontworpen door Eifel de twee landen. Maak een excursie vanaf uw camping aan de Costa Verde en bezoek de vele kastelen en kerken uit de 12e en 14e eeuw. In de laatste week augustus is het feest van de heilige Bartholomeus in de gelijknamige vissersplaats aan de monding van de Rio Cávado. Maak bij Viana do Castelo een boottochtje op rvier de Limo met typische bootjes. Hier zie je nog kleurrijke locale kleding dragen.

Bezoek het middeleeuwse klooster en bewonder het kantwerk dat hier gemaakt wordt. Heeft u nog niet genoeg gehad van de historie en wilt u nog meer uitstapjes maken vanaf uw camping, dan is dat zeker mogelijk. Vila do Condo heeft een middeleeuwse scheepswerf, een versterkt kasteel van Johannus de Doper, een aquaduct en het Santa Maria klooster uit de 18e eeuw.

Fão is het centrum van de zeewieroogst. Braga is de heiligestad van Portugal, de stad heeft maar liefst 30 kerken. De op een heuvel gelegen stad was oorspronkelijk een Romeinse nederzetting. Heeft u nog niet genoeg historie gehad? Barcelos is het centrum van keramiek en kunstnijverheid met restanten van een 15e eeuwse omwalling en een keramiekmuseum, zeker een bezoekje waard.

In het noord-oosten van Portugal ligt de stad Braganca met een in goede staat verkerende burcht uit de 12e eeuw. De zeevaart is altijd heel belangrijk geweest voor de Portugezen en natuurlijk ook de visserij. Het is dan ook niet vreemd dat er veel visgerechten op het menu staan. De koning van de keuken van de streek is de Caldo Verde, een soep bereid met fijngesneden kool, aardappel, knoflook, ui en olijfolie. De culinaire kampeerder kan hier heerlijk van genieten. Het blijft tenslotte vakantie en tijdens de vakantie moet je blijven genieten.

Wat te weten over kamperen en de campings in Noord Portugal

Wanneer u besluit te gaan kamperen op een camping in Noord Portugal is het handig om een aantal zaken te weten. Gaat u met de auto, dan leidt het goede wegennet door Frankrijk en Spanje u op soepele wijze naar Portugal. De wegen naar Portugal zijn bijzonder goed en voor een groot deel tolvrij. De hoofdwegen door Portugal zijn uitstekend.

Campings in Portugal zijn er in veel variëteiten. Wilt u echt proeven van de Portugese sfeer dan kunt u een camping kiezen met veel vaste gasten. Als u meer ziet in rust en wilt kamperen tussen vakantiegangers uit het noorden van Portugal dan moet u kijken naar campings met weinig of geen vaste plaatsen.

In het binnenland zijn de campings over het algemeen kleiner dan aan de kust. De kwaliteit van de campings en de voorzieningen is zeer divers. De stroomaansluitingen voor caravans en campers geven voldoende Ampère voor een normaal gebruik. Kamperen is niet duur in Portugal en ook de prijzen van levensonderhoud, benzine en uit eten gaan liggen lager dan bij ons in Nederland. De voertaal, het Portugees is erg moeilijk, maar bij veel campings kunt u met Engels terecht.

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

16 Campings recommandés en Costa Verde

Glamping de Cerveira est un petit camping en terrasse calme et joliment aménagé sur une pente boisée au nord du Portugal. Tony et Brenda Wise vous réservent un accueil chaleureux sur le site avec camping et verger. Un quartier calme dans la campagne du nord du Portugal, entouré par la nature et à une courte distance ... LIRE LA SUITE
Orbitur Viana do Castelo est un camping spacieux en forêt et dunes avec sa propre entrée à la plage. Le camping est situé dans un endroit calme à l'embouchure de la rivière Lima au nord du Portugal de Minho, également appelé Costa Verde, un camping bien entretenu avec d'excellentes installations sanitaires et une ... LIRE LA SUITE
Camping Barragem de Queimadela, près de Fafe au nord du Portugal est un camping agréable avec des blocs sanitaires propres. Il y a un magasin. Les emplacements de camping sont magnifiquement plats et herbeux. Les emplacements sont séparés par des haies et tout est tip-top.Le camping est situé dans un quartier calme p ... LIRE LA SUITE
À Vila Real, le camping est situé sur une colline au-dessus d'un grand complexe de natation (100m), à la périphérie de la ville. Vila Real est l'ancienne capitale de la province de Trás os Montes, le nord-est du Portugal et un centre de la viticulture et de l'artisanat. Le camping est en partie construit en terrasse ... LIRE LA SUITE
Camping Orbitur Caminha est un camping bien entretenu avec de nombreuses installations. Camping Caminha est situé dans la zone boisée à l'embouchure du Rio Minho et à 500 m de la mer sur la Costa Verde dans le nord du Portugal. En face du camping, vous trouverez de belles plages larges et une promenade piétonne le l ... LIRE LA SUITE
Camping Municipal de Penha est un camping en terrasses élevé dans une zone de randonnée et de loisirs rocheux. Le site est bien entretenu et se trouve dans une forêt. Le téléphérique à La ville de Guimarães se trouve à 500 m.Le camping dispose d'une piscine et d'un bar avec restaurant, les terrains ont des empl ... LIRE LA SUITE
Camping Valserno à Cabeceiras de Basto est un simple camping en terrasses avec seulement des installations sanitaires et une belle piscine. Magnifiquement situé contre le flanc de la montagne avec de belles vues dans la région de Minho, dans le nord du Portugal. Les emplacements de camping sont aménagés en terrasses ... LIRE LA SUITE
Orbitur camping Angeiras est situé dans une zone de dunes vallonnées, en partie avec des pins sur la Costa Verde au nord de Porto. Le camping dispose d'une zone de tente séparée. Une partie du camping est réservée aux emplacements de saison. De nombreux emplacements vous offrent une vue sur la mer. Le camping dispo ... LIRE LA SUITE
Camping Parque de Ponte à Braga est une zone en terrasses divisée par des pierres, à côté du stade et de la piscine. Braga est l'une d'une ville animée et confortable et un important centre industriel et commercial. En outre, la ville possède de nombreux monuments historiques et religieux. À l'est de Braga se tro ... LIRE LA SUITE
Le camping de Vila Flor est situé dans une région vallonnée, à côté d'un petit réservoir. Au camping, beaucoup d'ombre à travers les eucalyptus. Le terrain est divisé en sections plates à différents niveaux et il y a un terrain vallonné disponible pour les tentes. Il n'y a pas d'endroits marqués et vous pouve ... LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions Portugal

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 350 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator