Öland

Svezia

Campeggi in Öland

Kamperen op campings in Öland

Öland is geschikt voor de kampeerder die hoge eisen stelt aan een kampeervakantie met camper, caravan of tent, het ideale gebied om de vakantie door te brengen. Öland heeft een groot aantal mooie campings met uitstekende voorzieningen en deze campings bieden u een ideale plek om te kamperen.


Hoe bereiken we de campings op Öland

Hoewel Öland een eiland is, hoeft men geen grote moeite te doen om de campings te bereiken. Het eiland is verbonden door ...

Kamperen op campings in Öland

Öland is geschikt voor de kampeerder die hoge eisen stelt aan een kampeervakantie met camper, caravan of tent, het ideale gebied om de vakantie door te brengen. Öland heeft een groot aantal mooie campings met uitstekende voorzieningen en deze campings bieden u een ideale plek om te kamperen.


Hoe bereiken we de campings op Öland

Hoewel Öland een eiland is, hoeft men geen grote moeite te doen om de campings te bereiken. Het eiland is verbonden door een vaste, ruim 6 km lange brug vanaf de stad Kalmar, met het vaste land van Zweden.  Öland is  met 137 km lengte en 16 km breedte op één na het grootste eiland voor de oostkust van Zweden in de Oostzee. Het eiland Öland  heeft een aantrekkelijk klimaat en door de ondergrond van kalksteen een bijzondere flora en fauna. Het is zeer aan te bevelen om direct bij aankomst één der VVV kantoren te bezoeken, die u alles kunnen vertellen over het kamperen op Öland en het bezoeken van de vele bezienswaardigheden.

Vanaf de camping met auto of fiets langs de bezienswaardigheden op Öland.

Hoewel het goed toeven is op de campings met de mooie kindvriendelijk stranden nodigt Öland ook uit om de bezienswaardigheden te bezoeken. Ook kunt u met camper, caravan of fiets van camping naar camping trekken. Hierdoor wordt uw vakantie zeer bijzonder. 

Öland heeft een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld Borgholms slott, waar openluchtspelen worden gehouden en Eketorp, waar men u laat zien hoe men er in de oudheid leefde. Bezoek ook eens de vuurtoren Lange Jan in het zuiden en Lange Erik in het noorden. Ook het zomerverblijf van het Zweedse koningshuis, Sollidens slott, is een bezoek meer dan waard.Vanaf Öland is heel gemakkelijk het vaste land te bereiken om de mooie stad Kalmar te bezoeken met het beroemde Kalmar Slott.

Op het vaste land zijn bovendien nog meer bezienswaardigheden te bezoeken die de moeite waard zijn. Zo is er het wereldberoemde glasdistrict. Ook Astrid Lindgren’s wereld is gemakkelijk te bereiken. Terug op Öland kunt u heerlijk nagenieten bij een ondergaande zon op de door u uitgekozen camping. 

En er is meer om van te genieten op Öland, vooral wat betreft de flora en fauna. Bezoek daarvoor het natuurgebied Ekerum. U kunt, indien u van de natuur houdt, uitstekend een deel van uw vakantie op een camping in de buurt van natuurgebied Ekerum doorbrengen. 

Ook op culinair gebied is op Öland veel te beleven. Probeert u eens “Kropkakor”; rauwe en gekookte aardappelen gevuld met vlees en specerijen. Ook bekend en zeker het proberen waard is “Lufsa”; aardappel en vleespannekoekjes. .

Wat te weten over kamperen en de campings op Öland

Er zijn een aantal zaken die handig zijn om te weten waneer u van plan bent te gaan kamperen op één van de campings op Öland.
Vrijwel alle campings op Öland hebben overnachtingsmogelijkheden in de zogenaamde “Stugar”. Dit zijn hutten van verschillende luxe-niveaus. Er zijn eenvoudige hutten met één of twee stapelbedden voor twee of vier personen, maar ook zeer luxe bungalows voor vier tot 12 personen, voorzien van alle denkbare gemakken waaronder ook een internetaansluiting. 

De meeste campings zijn uitgerust met een centrale keuken voorzien van elektrische kooktoestellen, oven en magnetron waar u uw maaltijd kunt bereiden. De maaltijd kunt u vervolgens nuttigen bij de tent of caravan. Bij de keuken is vaak een overblijfkamer met tafels, stoelen en een TV waar u ook eventueel uw maaltijd kunt nuttigen. Hier kunt u ook in contact komen met uw medekampeerders, van verschillende nationaliteit. Ook een wasmachine en droger of droogkasten ontbreken niet.

Voor de camper of caravankampeerders zijn er meestal afgebakende plaatsen met stroomaansluitingen en voor diegene die daar prijs op stelt ook aansluitmogelijkheden voor afvoer, TV en internet. De tentkampeerders hebben hun eigen veld en kunnen zelf een plekje uitzoeken. De vele mogelijkheden op de campings dragen bij tot een aangenaam verblijf op Öland.

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

4 campeggi consigliati in Öland

Krono Camping Saxnäs si trova appena oltre il ponte da Kalmar a Öland ed è splendidamente situato sulla Kalmarsund. Krono Camping Saxnäs è un sito grande ma tranquillo con 450 posti turistici e 150 posti permanenti che variano nel prezzo e nel comfort, proprio sull'acqua con una bellissima spiaggia sabbiosa e molte o ... PER SAPERNE DI PIÙ
Krono Camping Böda Sand si trova sul Mar Baltico, con da un lato una grande spiaggia e dall'altro lato circondato da bellissime foreste. Krono Camping Böda Sand è un sito grande con piazzole che variano nel prezzo e nel comfort. L'organizzazione perfetta garantisce la pulizia e l'ordine dei campeggi e degli edifici. Va ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio Böda Riviera Kyrketorps si trova in una zona boscosa sulla spiaggia. Ampie piazzole, alcune con vista sul mare. Il campeggio confina direttamente sul mare e ha una spiaggia di sabbia fine. Il mare gradualmente si abbassa ed è quindi molto adatto ai bambini. Il campeggio Böda Riviera Kyrketorps è completam ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping a Sonjas Camping è campeggio in un accogliente campeggio familiare situato su un tratto di spiaggia sabbiosa sul Mar Baltico. Le strutture del campeggio Sonjas si prestano a molte attività vacanziere. Andare in bicicletta, camminare, nuotare in piscina o aprire l'acqua. C'è un ristorante e un piccolo supermerca ... PER SAPERNE DI PIÙ

 

Campeggi in altre regioni Svezia

Prodotti Campingnavigator

Guide di campeggio

Più di 350 guide di campeggio.

Completamente gratuito!

Guide tematiche

Preferisci andare in bicicletta o camminare?

Ontdek Magazine

Rivista Ontdek. Su carta e online!

Newsletter

Vuoi ricevere ottimi consigli per il campeggio?

Best Deal Campingcard

La Best Deal in centinaia di campeggi in Europa

Prodotti Campingnavigator