Costa Verde

Portogallo

Campeggi in Costa Verde

Kamperen op campings in Noord-Portugal

Wij Nederlanders denken bij kamperen in Portugal al snel aan kamperen in de Algarve. Van het noorden kennen we vooral het gebied rond Porto en de ten noorden van Porto gelegen Costa Verde. Het noordelijke binnenland is nog vrij onbekend.

In het noorden van Portugal heeft de wieg van Portugal gestaan. In Guimãres werd in de 12e eeuw de 1e koning van Portugal geboren, die later zijn gebied naar het zuiden uitbreidde. Door het rijke verleden van Portugal en de vele wereldreizen die de Portugezen gemaakt ...

Kamperen op campings in Noord-Portugal

Wij Nederlanders denken bij kamperen in Portugal al snel aan kamperen in de Algarve. Van het noorden kennen we vooral het gebied rond Porto en de ten noorden van Porto gelegen Costa Verde. Het noordelijke binnenland is nog vrij onbekend.

In het noorden van Portugal heeft de wieg van Portugal gestaan. In Guimãres werd in de 12e eeuw de 1e koning van Portugal geboren, die later zijn gebied naar het zuiden uitbreidde. Door het rijke verleden van Portugal en de vele wereldreizen die de Portugezen gemaakt hebben is het land een eldorado voor cultuurliefhebbers geworden. Tel daarbij op de gastronomische kwaliteiten, de heerlijke wijnen en de ongerepte natuur en u begrijpt dat Noord Portugal een ideale vakantiebestemming is.

Het is aan te raden om een goede reisgids mee te nemen. Er is zoveel te doen en te zien rondom de campings in Noord Portugal dat het onmogelijk is om alle informatie hier te geven. Maar wilt u niets ondernemen maar alleen genieten op de camping van zon, zee, strand en het goede leven? Ook dan zit u prima in Porto e Norte.

Kamperen op campings aan de Costa Verde

De Costa Verde is de nog relatief rustige kuststreek in het noordwesten van Portugal, en loopt van Porto tot aan de Spaanse grens. Hier vormt de Atlantische Oceaan de natuurlijke west grens van het land. Het is een kust met brede zandstranden en verscheidene campings die in de zomer druk bezocht worden door de Portugese bevolking.

Buitenlandse toeristen komen nog niet in grote getale naar deze streek. Er zijn authentieke vissersplaatsen en badplaatsen met brede, kindvriendelijke stranden. Langs de kust van de Costa Verde liggen meerdere campings. Veel campings liggen aan het strand of hebben een zwembad.

Het zomerseizoen begint hier in juni, want in mei kan het hier nog flink nat zijn. Badplaatsen aan de Costa Verde zijn o.a.; Viana do Castelo, Moledo do Minho, Vila Praia de Áncora, Apúlia en Esposende. Wanneer u uw kampeervakantie aan de Costa Verde besluit door te brengen is er een grote kans dat u zich in de buurt van één van deze badplaatsen zal bevinden.

Kamperen op campings in het binnenland van Noord-Portugal

Noord Portugal wordt doorkruist door de waterloop van diverse rivieren; de Minho en de Lima, Rio Cávado en natuurlijk de Douro. De Douro is uitgeroepen tot werelderfgoed. In het dal van deze rivier groeien de druiven waarvan de befaamde Portwijn gemaakt wordt. In dit gebied bevinden zich bovendien stuwmeren en nationale parken. Een bekend park is de Gerês, één van de mooiste gebieden van Portugal. Het milde klimaat en de fraaie fauna maken het park geschikt voor diverse excursies.

Bij het stuwmeer Caricada kunnen diverse watersporten beoefend worden en er worden wandelingen met een gids georganiseerd. De actieve kampeerder komt hier dus uitstekend aan zijn trekken. Van de karakteristieke dorpjes in de omgeving heeft Lindoso een indrukwekkend kasteel. In de gids vindt u meerdere campings in het binnenland, waaronder ook een camping aan het stuwmeer Caricada.

Rijke historie en uitstapjes vanaf uw camping in Noord-Portugal (Costa Verde)

Natuurlijk brengt u tijdens uw vakantie een bezoek aan Porto, de havenstad die haar naam gaf aan de wijn en aan het land. Vanuit de haven werden reizen over de hele wereld gemaakt. De stad heeft een schilderachtige ligging tegen de steile linker oever van de rivier de Douro. Een stadswandeling is dan ook een inspannende bezigheid maar zeker de moeite waard.

De rivier de Minho vormt de grens tussen Spanje en Portugal. Bij het grensplaatsje Valença do Minho verbindt een ijzeren brug, ontworpen door Eifel de twee landen. Maak een excursie vanaf uw camping aan de Costa Verde en bezoek de vele kastelen en kerken uit de 12e en 14e eeuw. In de laatste week augustus is het feest van de heilige Bartholomeus in de gelijknamige vissersplaats aan de monding van de Rio Cávado. Maak bij Viana do Castelo een boottochtje op rvier de Limo met typische bootjes. Hier zie je nog kleurrijke locale kleding dragen.

Bezoek het middeleeuwse klooster en bewonder het kantwerk dat hier gemaakt wordt. Heeft u nog niet genoeg gehad van de historie en wilt u nog meer uitstapjes maken vanaf uw camping, dan is dat zeker mogelijk. Vila do Condo heeft een middeleeuwse scheepswerf, een versterkt kasteel van Johannus de Doper, een aquaduct en het Santa Maria klooster uit de 18e eeuw.

Fão is het centrum van de zeewieroogst. Braga is de heiligestad van Portugal, de stad heeft maar liefst 30 kerken. De op een heuvel gelegen stad was oorspronkelijk een Romeinse nederzetting. Heeft u nog niet genoeg historie gehad? Barcelos is het centrum van keramiek en kunstnijverheid met restanten van een 15e eeuwse omwalling en een keramiekmuseum, zeker een bezoekje waard.

In het noord-oosten van Portugal ligt de stad Braganca met een in goede staat verkerende burcht uit de 12e eeuw. De zeevaart is altijd heel belangrijk geweest voor de Portugezen en natuurlijk ook de visserij. Het is dan ook niet vreemd dat er veel visgerechten op het menu staan. De koning van de keuken van de streek is de Caldo Verde, een soep bereid met fijngesneden kool, aardappel, knoflook, ui en olijfolie. De culinaire kampeerder kan hier heerlijk van genieten. Het blijft tenslotte vakantie en tijdens de vakantie moet je blijven genieten.

Wat te weten over kamperen en de campings in Noord Portugal

Wanneer u besluit te gaan kamperen op een camping in Noord Portugal is het handig om een aantal zaken te weten. Gaat u met de auto, dan leidt het goede wegennet door Frankrijk en Spanje u op soepele wijze naar Portugal. De wegen naar Portugal zijn bijzonder goed en voor een groot deel tolvrij. De hoofdwegen door Portugal zijn uitstekend.

Campings in Portugal zijn er in veel variëteiten. Wilt u echt proeven van de Portugese sfeer dan kunt u een camping kiezen met veel vaste gasten. Als u meer ziet in rust en wilt kamperen tussen vakantiegangers uit het noorden van Portugal dan moet u kijken naar campings met weinig of geen vaste plaatsen.

In het binnenland zijn de campings over het algemeen kleiner dan aan de kust. De kwaliteit van de campings en de voorzieningen is zeer divers. De stroomaansluitingen voor caravans en campers geven voldoende Ampère voor een normaal gebruik. Kamperen is niet duur in Portugal en ook de prijzen van levensonderhoud, benzine en uit eten gaan liggen lager dan bij ons in Nederland. De voertaal, het Portugees is erg moeilijk, maar bij veel campings kunt u met Engels terecht.

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

18 campeggi consigliati in Costa Verde

Il campeggio di Vila Flor si trova in una zona collinare, vicino a un piccolo bacino idrico. Al campeggio un sacco di ombra attraverso gli alberi di eucalipto. Il terreno è diviso in sezioni piane a diversi livelli e c'è un terreno ondulato disponibile per le tende. Non ci sono luoghi segnati e puoi parcheggiare l'auto ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il Camping Convivio è un piccolo campeggio tranquillo e ben arredato su un pendio boscoso nel nord del Portogallo. Gea Mulder e Bing Müller vi danno il benvenuto nel campeggio e nei frutteti. Un ambiente tranquillo nella campagna del nord del Portogallo, circondato dalla natura ea breve distanza da bellissimi borghi an ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Valserno a Cabeceiras de Basto è un semplice campeggio a terrazze con servizi igienici e una bella piscina. Splendidamente situato contro la montagna con una splendida vista nella regione del Minho, nel nord del Portogallo. Le piazzole sono disposte su terrazze. Lontano dalla folla e ritorno alla natura. In que ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Municipal Quinta da Agueira è il sito municipale di Mogadouro. Mogadouro è un centro amministrativo regionale nel Trás-os-Montes, nel nord-est del Portogallo. Il campeggio si trova alla periferia di Mogadouro accanto a un complesso sportivo con una bella piscina tra, da un lato le montagne e dall'altro lato un ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Barragem de Queimadela, vicino a Fafe, nel nord del Portogallo è un bel campeggio con blocchi di servizi igienici pulito. C'è un negozio. Le piazzole sono magnifiche ed erbose. Le piazzole sono separate da siepi e tutto è tip-top. Il campeggio è situato in una zona tranquilla vicino a un bacino idrico. Nella r ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Covas in Via Nova de Cerveira è un campeggio familiare ben tenuto e accogliente situato nei dintorni montuosi della valle della Serra de Arga, nel nord del Portogallo. Questa zona, la Minho, con montagne basse ma robuste è particolarmente fertile e produce molti prodotti agricoli. Il campeggio è un vero campegg ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Orbitur Caminha è un campeggio ben tenuto con molti servizi. Camping Caminha si trova nella zona boschiva alla foce del Rio Minho ea 500 m dal mare sulla Costa Verde nel nord del Portogallo. Di fronte al campeggio troverete splendide spiagge ampie e una passeggiata pedonale lungo la foce del fiume, dove le barch ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Sereia da Gelfa è un grande campeggio per famiglie vicino al paradiso acquatico con scivoli d'acqua con ingresso privato alla spiaggia. Il campeggio è visitato dalla popolazione locale di Spagna e Portogallo. Il sanitario è curato con cura, ma è semplice e dispone di servizi igienici per gli utenti di sedie a ... PER SAPERNE DI PIÙ
Orbitur Viana do Castelo è un ampio campeggio in foresta e dune con ingresso indipendente sulla spiaggia. Il campeggio si trova in una zona tranquilla alla foce del fiume Lima, nel nord del Portogallo de Minho, chiamata anche Costa Verde, un campeggio ben curato con eccellenti servizi igienici e una bella piscina aperta ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il Camping Parque de Cerdeira a Gerês si trova nella regione del Minho nel Parco Nazionale di Peneda Gerês, nel nord del Portogallo. Il campeggio si trova vicino a un bacino idrico ed è facilmente accessibile. Per i campeggiatori sono disponibili 150 posti in piano con ombra sufficiente e buone strutture sanitarie. Il ... PER SAPERNE DI PIÙ