Provenza-Alpes-Costa Azul

Francia

Campings en Provenza-Alpes-Costa Azul

Campings in Côte-D'Azur

 

• Honderden stranden
• Tegen de 3000 zonuren per jaar
• Duizenden kilometers aan wandelpaden

Het is een onvergetelijke ervaring om één van de campings in de Côte-D’Azur met de caravan, tent of camper te bezoeken. De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Het zuiden ligt aan de Middellandse Zee, het oosten grenst aan Italië.

De regio Provence-Alpes-Côte-D'Azur ...

Campings in Côte-D'Azur

 

• Honderden stranden
• Tegen de 3000 zonuren per jaar
• Duizenden kilometers aan wandelpaden

Het is een onvergetelijke ervaring om één van de campings in de Côte-D’Azur met de caravan, tent of camper te bezoeken. De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Het zuiden ligt aan de Middellandse Zee, het oosten grenst aan Italië.

De regio Provence-Alpes-Côte-D'Azur is onderverdeeld in drie departementen en daardoor erg divers. Het noordelijke deel is nog echt Alpenland. In het zuidelijke deel liggen de prachtige zandstranden aan de Côte-D'Azur. Met het wereldberoemde Nice als één van de grootste trekpleisters.

Natuur in Côte D’Azur

De natuur in de omgeving van de campings in de Côte D’Azur is erg geliefd bij de natuurliefhebbers. Deze bergachtige streek is dankzij irrigatie tegenwoordig minder droog dan vroeger.

Aangenaam klimaat

Kamperen op campings in de Côte D’Azur is ideaal! Door het buitenleven en de natuur kan je zo optimaal tot je rust komen en heerlijk ontspannen. Het aantal zonuren is een belangrijk argument om deze regio als vakantiebestemming te kiezen. Marseille kan gemiddeld op 2835 uur zonneschijn per jaar rekenen.

Verrassende landschappen

Het departement Vaucluse heeft verrassende landschappen, waarvan de 'kale' bergen als de Montagne du Lubéron en de, onder wielrenners beruchte, Mont Ventoux de bekendste zijn.
Departement Alpes-Maritimes is behoorlijk bergachtig. Natuurliefhebbers zijn hier op de goede plek. Het departement Hautes-Alpes is één groots bergland. Van 400 meter boven de zeespiegel bij de rivier de Buëch tot de ruim 4000 meter hoge berg de Barre des Écrins. Ondanks het grote berggebied zorgt de zuidelijke zon voor een aangenaam klimaat.

Wandelen in Côte D’Azur

Wandelroutes vanaf de campings in de Côte D’Azur? Geen probleem, de duizenden kilometers aan wandelpaden zijn voor iedereen beschikbaar; ervaren wandelaars, gezinnen met kinderen, groepen jongeren of senioren. Het departement Vaucluse is een van de fleurigste en boeiendste delen van de Provence om je één te voelen met de natuur.

Campings aan de Côte D’Azur aan zee

De Côte D’Azur is misschien wel de meeste geliefde regio van Frankrijk om een kampeervakantie door te brengen. Je geniet hier volop van de zon, de zee, het strand, goed eten en een prachtige omgeving. Alle factoren om jouw vakantie compleet te maken. De Côte D’Azur is niet voor niets het belangrijkste toeristische gebied van Frankrijk met gemiddeld driehonderd dagen zon per jaar en 400 km kustlijn. Campings aan de kust van de Côte D’Azur worden jaarlijks massaal door toeristen bezocht. Als je gaat kamperen aan de Côte D’Azur zijn er een paar highlights die jouw vakantie absoluut compleet kunnen maken. Denk aan een bezoek aan Saint Tropez, een boottocht langs de verschillende prachtige baaitjes of een ritje met een huurauto langs authentieke frans dorpjes. Ervaar het zelf en boek een van de beste campings van de Côte D’Azur aan zee.

Las regiones más favoritas

Buscar

Filtros populares
Países populares
Regiones populaires
Entorno de camping
Alojamiento
Best Deal Camping
Tipo de camping
Servicios
Recreación
Natación

229 Campings recomendados en Provenza-Alpes-Costa Azul

El Camping Devenson se encuentra en el corazón de una hermosa cordillera, Les Alpilles, con excelentes posibilidades de senderismo. El camping es un gran olivar con hermosas adelfas en flor y una anfitriona particularmente cálida. MOSTRAR MÁS
A solo unos pocos kilómetros, al oeste de Stes. Maries de la Mer, Le Clos du Rhône, es parte de dos campamentos municipales. Si desea disfrutar de la paz y la naturaleza a las afueras de la bulliciosa aldea, entonces esta es una visita obligada. Si te gustan las multitudes en el verdadero sentido de la palabra, la elecc ... MOSTRAR MÁS