Freiburg/Elbe

Svizzera

Campeggi in Freiburg/Elbe

Kamperen op campings in Fribourg, Freiburg

Wanneer u besluit te gaan kamperen in Zwitserland, kunt u uitstekend in Fribourg terecht met caravan, camper of tent. De regio Fribourg bestaat uit het kanton Fribourg (of Freiburg zoals het in het Duits heet). Het oostelijk deel wordt ingenomen door de Voor-Alpen met bergen tot meer dan 2000 m. De stevige wandelaars onder de kampeerders zullen zich hier dus zeker vermaken. Het westelijk deel ligt langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel en strekt zich zuidelijker uit tot aan Lausanne.

De hoofd ...

Kamperen op campings in Fribourg, Freiburg

Wanneer u besluit te gaan kamperen in Zwitserland, kunt u uitstekend in Fribourg terecht met caravan, camper of tent. De regio Fribourg bestaat uit het kanton Fribourg (of Freiburg zoals het in het Duits heet). Het oostelijk deel wordt ingenomen door de Voor-Alpen met bergen tot meer dan 2000 m. De stevige wandelaars onder de kampeerders zullen zich hier dus zeker vermaken. Het westelijk deel ligt langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel en strekt zich zuidelijker uit tot aan Lausanne.

De hoofdstad heeft dezelfde naam als dit kanton, Fribourg. De taal die er gesproken wordt is Frans, alleen in de gemeente Jaun is Duits de officiële taal. Op de toeristische campings kunt u zich natuurlijk altijd wel verstaanbaar maken. Wie de kampeervakantie in Fribourg doorbrengt gaat gegarandeerd een leuke tijd tegemoet.

Klimaat op de campings in Fribourg

Ingesloten tussen de Jura en de Alpen heeft de regio wel wat bescherming tegen de koude noordelijke stroming. De warme zuidelijke stroming heeft meer invloed op het weer. De gemiddelde zomertemperaturen op de campings in Fribourg liggen dan ook iets hoger dan in Nederland. Wat wilt u nog meer in de camper, caravan of tent. De winter geeft sneeuw  op de hogere gebieden maar ook langs de Murtensee en het Meer van Neuchâtel. De wintersporter onder de kampeerders kan hier dus ’s winters ook uitstekend terecht.

Steden en gebieden rondom de campings in Fribourg

Wanneer u op een camping in de regio Fribourg kampeert zijn er diverse steden en gebieden die u met een bezoekje kunt vereren. De stad Fribourg is de enige grote stad in dit kanton. De stad bestaat al sinds de Middeleeuwen en is niet alleen de hoofdstad maar ook het culturele centrum. Voor een bezoek aan deze stad zou u zeker de camping eens kunnen verlaten.

Een andere oude stad is Murten, een door een stadsmuur omgeven middeleeuws stadje. Estavayer-le-Lac, ook uit de middeleeuwen, is gelegen aan het Meer van Neuchâtel. Hier kunt u zich vermaken op de camping met veel watersport en als wandelend in het natuurgebied “La Grande Cariçaie”. 

De wat kleinere stad Bulle is het economisch centrum van de streek La Gruyère, bekend om z’n kaas. Moléson-sur-Gruyère is echt het (kaas)centrum van La Gruyère. Dat wordt heerlijk smullen zo tijdens de kampeervakantie. Châtel-St-Denis ligt in het zuiden van het kanton en is het begin van het wintersportgebied Les Paccots. De wintersporters onder de kampeerders kunnen hier hun hart luchten.

En wilt u lekker wandelen? Schwarzsee (geen stad!) is een echt natuurgebied met veel wandelroutes. Een actieve kampeervakantie zult u zo zeker beleven. En wilt u even heerlijk ontspannen? In Charmey bevindt zich een thermaal bad en het Karthuizer klooster.

Uitstapjes vanaf de camping

Vanaf uw camping in Fribourg zijn diverse uitstapjes te maken. Maak eens een stadswandeling door het oude Fribourg, bezoek de Sint Nicolaas kathedraal (Sint Nicolaas is de beschermheilige van de stad, zijn naamfeest wordt in de eerste week van december gevierd. Klinkt bekend!). In 2009 is een nieuwe attractie geopend: Miniatur-Eisenbahn Kaeserberg, hier bevindt zich ruim 2000 m. spoorrails voor een minitrip door Zwitserland.

En heeft u nog niet genoeg gehad zo tijdens uw kampeervakantie? Bezoek Moléson-sur-Gruyère en kijk hoe de Gruyère kaas gemaakt wordt. Ook Murten en Estavayer-le-Lac zijn een bezoek zeker waard. In Murten zijn elektrische fietsen te huur. Les Paccots is niet alleen een wintersportgebied. Ook in de zomer is deze plaats de moeite waard om te bezoeken wanneer u op een camping in de nabijheid kampeert.

Houdt u van een thermaal bad? In Charmey zult u zich zeker niet vervelen en herboren terugkomen. Wat wilt u nog meer tijdens de vakantie. Schwarzsee is tenslotte de plek voor een uitstapje als u van de natuur houdt. Dit is een gebied met veel wandelpaden en zeer mooie vergezichten waar u zeker van zult genieten.

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

3 campeggi consigliati in Freiburg/Elbe

Camping Haute Gruyère è un campeggio naturale tranquillo e accogliente. L'ambiente del campeggio offre molto divertimento: si può pescare (alla reception è possibile ottenere il permesso), visitare i caseifici, visitare il centro benessere e il bagno termale nella vicina Charmey. Da vedere sono anche il villaggio e il ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Schiffenensee è un bellissimo campeggio a quattro stelle situato sul Schiffenensee, dove si trovano molti sport e opportunità di gioco. C'è una piscina e una spiaggia sabbiosa direttamente sul lago. Ad esempio, barche e canoe possono essere noleggiate, golf, mini golf e tennis. Ci sono diversi parchi giochi per ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Le Bivouac si trova a Châtel-St. Denis nel canton Friburgo (Friburgo). Si trova vicino alla stazione sciistica di Les Paccots. Una parte molto grande del sito è occupata dai posti permanenti, 135 unità. Nel campeggio Le Bivouac ci sono solo 30 posti per il turista. L'ambiente e il campeggio sono bellissimi. PER SAPERNE DI PIÙ

 

Campeggi in altre regioni Svizzera

Prodotti Campingnavigator

Guide di campeggio

Più di 223 guide di campeggio.

Completamente gratuito!

Guide tematiche

Preferisci andare in bicicletta o camminare?

Ontdek Magazine

Rivista Ontdek. Su carta e online!

Newsletter

Vuoi ricevere ottimi consigli per il campeggio?

Best Deal Campingcard

La Best Deal in centinaia di campeggi in Europa

Prodotti Campingnavigator