Estremadura

Spagna

Campeggi in Estremadura

Kamperen op campings in Extremadura

Er wordt veel geïnvesteerd om Uw kampeervakantie op een camping in Extemadura tot een succes te maken. Tot voor kort gold Extremadura als een gebied om snel doorheen te trekken en zelfs de Spaanse kampeerder zag dit niet als vakantiebestemming. De Spaanse kampeerders hebben de campings in Extremadura echter al ontdekt en nu komen er ook steeds meer buitenlanders op af.

Zoek op de camping een plaatsje in de schaduw voor Uw caravan of camper en geniet vanuit Uw luie stoel van het heerlijke klimaat. Bere ...

Kamperen op campings in Extremadura

Er wordt veel geïnvesteerd om Uw kampeervakantie op een camping in Extemadura tot een succes te maken. Tot voor kort gold Extremadura als een gebied om snel doorheen te trekken en zelfs de Spaanse kampeerder zag dit niet als vakantiebestemming. De Spaanse kampeerders hebben de campings in Extremadura echter al ontdekt en nu komen er ook steeds meer buitenlanders op af.

Zoek op de camping een plaatsje in de schaduw voor Uw caravan of camper en geniet vanuit Uw luie stoel van het heerlijke klimaat. Bereid U daarbij voor op de Spaanse gastvrijheid en de mogelijkheden in de omgeving, want Extremadura heeft veel te bieden.

Mooie en gezellige steden, schitterende dorpen, spectaculaire bezienswaardigheden en vooral een landschap dat tot de meest bijzondere van Spanje behoort, de dehesa. Dit zijn een soort boomgaarden in weilanden met voornamelijk twee soorten bomen - de steeneik en de kurkeik. Een bijzondere aangelegenheid, die u zeker eens moet bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Extremadura.

Natuur rondom de campings in Extremadura

Voor de kamperende natuurliefhebber is Spanje hoe dan ook een heerlijk land. In Extremadura bevinden zich een paar mooie natuurparken (Sierra de Gredos en Parque Nacional de Monfragüe).

Van de totale flora en fauna in heel Europa komt 90% voor in Spanje. Als je dwars door Spanje van camping naar camping rijdt, kom je bijna na elke 50 km een ander landschap met zijn eigenaardigheden terecht - zo ook in Extremadura. De avonturier onder de kampeerders, die graag afwijkt van de grote doorgaande wegen, kan in de natuur van Extremadura zijn hart ophalen en nog wat van het oude Spanje terugvinden.

Mérida, de hoofdstad van Extremadura

Mérida is de hoofdstad van de regio Extremadura en zeker een bezoek waard, wanneer u op een camping in de buurt kampeert. De stad heeft ongeveer 50.000 inwoners en had dit aantal al in de Romeinse tijd, toen zij de hoofdstad was van de Romeinse provincie Lusitania. Mérida behoorde toen tot een van de belangrijkste steden van het Romeinse rijk.

Veel van de bouwwerken uit deze tijd zijn nog bewaard gebleven. Mérida heeft een gezellig centrum met als middelpunt het Plaza de España. Een van de mooiste musea ter wereld bevindt zich in Mérida: het Nationale museum van Romeinse kunsten. Dit museum bezoeken zou zeker op u lijstje moeten staan, als u op een camping in de omgeving van deze stad verblijft. Het Romeinse theater is  nog in heel goede staat en zeker een bezoek waard tijdens de kampeervakantie.

Bezienswaardigheden vanaf uw camping in Extremadura

Voor de kampeerder is het zeker de moeite waard om een camping aan te doen in Extremadura. Camping Mérida bij Mérida ligt lekker centraal, daar vandaan zijn diverse bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Cáceres, te bezoeken. Andere steden die nog centra hebben daterend uit de Middeleeuwen of de tijd van de Renaissance zijn Trujillo, Zafra en Jerez de los Caballeros. Zij vormen een bezienswaardigheid op zich.

Verder zijn er nog prachtige kathedralen in Plasencia, Coria en Badajoz. Voor degene, die voor het eerst door Extremadura trekt en ook voor degenen die het al voor de zoveelste keer doen - blijf niet op de A5 zitten, maar geniet van het land en zoek een camping meer in het binnenland op.

Veel van de Spaanse veroveraars van de “Nieuwe Wereld” kwamen uit de Extremadura, vandaar dat veel plaatsnamen uit de Extremadura ook voorkomen in Zuid-Amerika en zelfs in de USA. In Extremadura bevinden zich zelfs drie monumenten die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, stuk voor stuk vormen zij een bezienswaardigheid. Zo heb je het oude stadscentrum van Cáceres, dat sinds 1986 door de UNESCO erkend is.

Sinds 1993 heb je dan nog het archeologisch terrein van Mérida en het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe in Guadelupe. Hier kreeg Columbus in 1492 van de Katholieke Koningen Ferdinand en Isabella toestemming om zijn ontdekkingsvloot uit te rusten.

La maggior parte delle regioni preferite

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

7 campeggi consigliati in Estremadura

Camping Yuste si trova ai piedi della Sierra de Gredos, sul lato sud. Nel nord c'è questa zona montuosa con molte possibilità per tutti i tipi di attività, nel sud una valle lunga e ampia con una moltitudine di attività agricole e orticole. Il campeggio dispone di una piscina, un bar-ristorante e un negozio. Nelle vic ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio Borbollón si trova nella Sierra de Gata, a nord-ovest della provincia di Cáceres, nel comune di Santibáñez el Alto, vicino al bacino artificiale Borbollón (Rd Moral - Guijo de Coria, 10 km). In Estremadura fu il primo campeggio negli anni '60: in questo periodo fu costruita la diga. In relazione a questo ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Parque Nacional de Monfragüe è un piccolo campeggio vicino al parco nazionale con lo stesso nome. Il Tago scorre attraverso questo parco, dove si possono vedere un gran numero di rapaci. Il campeggio ha buone strutture. L'accessibilità è molto buona: a poca distanza dalla A66 e dalla A5 / A1 PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio è vicino a Mérida. Ideale per il camper che sta passando da e per il Portogallo e per coloro che sono interessati ai tesori archeologici di Mérida. Era una volta la più grande città romana della penisola iberica. Era sulla rotta d'argento e ci sono numerosi monumenti e reliquie di epoca romana che sono s ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio El 301 è un semplice pass o campeggio notturno sull'autostrada A5 da Madrid al Portogallo. Oltre ad un campeggio, è anche un ristorante lungo la strada. Il campeggio è anche vicino a Mérida. Merida era una delle città più importanti dell'impero romano. Molti monumenti sono stati preservati. Il Camping E ... PER SAPERNE DI PIÙ
In Navaconcejo, een gemeente in de Jerte-vallei, aan de oevers van de rivier die haar naam gaf aan deze bevoorrechte landstreek, ligt het resort Camping y Bungalows Rio Jerte, vlakbij de rivier en de natuurlijke zwembaden die her en der langs de rivier ontstaan, waarvan het kristalheldere water zorgt voor de bevloeiing va ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il Camping Ciudad de Cacares si trova ai margini dell'interessante città di Cacares. Campeggio ben attrezzato con servizi igienici privati ??(lavabo, wc e doccia) in ogni piazzola. Grande piscina con una grande area prendisole. Nel 1985 Caceres è stato inserito nella lista del patrimonio mondiale. Vale la pena visitare ... PER SAPERNE DI PIÙ

 

Campeggi in altre regioni Spagna

Prodotti Campingnavigator

Guide di campeggio

Più di 223 guide di campeggio.

Completamente gratuito!

Guide tematiche

Preferisci andare in bicicletta o camminare?

Ontdek Magazine

Rivista Ontdek. Su carta e online!

Newsletter

Vuoi ricevere ottimi consigli per il campeggio?

Best Deal Campingcard

La Best Deal in centinaia di campeggi in Europa

Prodotti Campingnavigator