Taso

Grecia

Campeggi in Taso

Kamperen op campings in Thassos

Besluit u te kamperen op een camping in Thassos dan zult u zich zeker vermaken op dit groene eiland. Thassos wordt met zijn vele dennenbossen, eikenbomen en kastanjebomen ook wel het groene eiland genoemd. Op de campings in Thassos Syros kunt U in de schaduw van bomen genieten van Uw kampeervakantie.

Kamperen op één van de campings in Thassos, is genieten van het buitenleven, de Griekse c ...

Kamperen op campings in Thassos

Besluit u te kamperen op een camping in Thassos dan zult u zich zeker vermaken op dit groene eiland. Thassos wordt met zijn vele dennenbossen, eikenbomen en kastanjebomen ook wel het groene eiland genoemd. Op de campings in Thassos Syros kunt U in de schaduw van bomen genieten van Uw kampeervakantie.

Kamperen op één van de campings in Thassos, is genieten van het buitenleven, de Griekse cultuur, het heerlijke weer, de diepblauwe zee en de pittoreske dorpjes. Door de central ligging en de goede bootverbindingen is dit een zeer geliefde vakantiebestemming.

Thassos is niet alleen de naam van het eiland maar ook de naam van de hoofdstad. Om verwarring tegen te gaan gebruiken de eilandbewoners veelal de oude benaming Limenas. De hoofdstad Thassos is bovenop de oude stad uit de 7e eeuw voor Christus gebouwd. Heel wat oude huizen zijn bovendien opgetrokken met restanten van die oude stad. Op een kleine helling bevindt zich een oud theater uit de 3e eeuw voor Christus. Regelmatig worden hier nog theatervoorstellingen gegeven, iets wat u zeker eens moet beleven tijdens de kampeervakantie op Thassos.

Rond de haven is het gezellig druk. ‘s Avonds zitten de terrasjes vol en is er veel animatie in de winkelstraatjes. U kunt zich natuurlijk ook gewoon op de camping vermaken met wat lekkers te eten en drinken. Het eiland produceert naast een lokale wijn lekkere honing (al dan niet met walnoten) en uiteraard ook olijfolie. Het eiland Thassos beschikt over een viertal campings waar u een ontzettend leuke kampeervakantie kunt beleven. 

 

Bereikbaarheid van de campings in Thassos

Thassos is op twee manieren te bereiken. Met de overzet vanuit Kavala naar Skala Prinou of Limenas. Ofwel vertrekken van Keramoti en aankomen in Thassos hoofdstad.  De laatste optie is aan te raden, zeker als je reist met caravan of camper. 

Vanuit Keramoti duurt de oversteek van vijf kilometer maar een goede twintig minuten. Het aan boord gaan is goed georganiseerd en er vertrekt in de zomer bijna elk half uur een boot. Een honderd kilometerlange weg slingert helemaal rond het eiland, de campings op Thassos zijn via deze weg dan ook goed bereikbaar.

Langs deze goed berijdbare baan ontdek je bovendien de vele mooie stranden, afgewisseld met kleine vissershavens waar het heerlijk toeven is. Zoek hier een camping op of rijd nog wat verder. Kronkelende weggetjes voeren het binnenland in. Hier ontdek je het ruwe ongerepte deel van Thassos waar het ook heerlijk kamperen is. Houd er wel rekening mee dat de wegen in het binnenland niet altijd geschikt zijn voor een gewone auto. 

 

Mooie plaatsjes rondom de campings in Thassos

Het leuke aan Thassos is onder andere dat er zich enkele mooie plaatsjes op het eiland bevinden welke u vanaf de camping gemakkelijk kunt bereiken. Eén van de vele mooie plaatsen die zeker het bezoeken waard is op Thassos is bijvoorbeeld het klooster Moni Archangelou Michail. Dit klooster is gebouwd vlak aan de zee op een steile klip aan een diepe baai. Het klooster ligt een drietal kilometer ten westen van Alyki en wordt sinds 1973 bewoond door nonnen.

Wilt u een uitstapje maken vanaf de camping dan is dit zeker een aanrader. Alyki zelf, met haar zandstrandje en kristalhelder water, ligt aan een kaap waar in de oudheid marmer werd ontgonnen. Deze topper kan in de zomer zeer druk zijn. Doe de moeite en klim tot aan de uiterste punt en geniet van een wondermooi uitzicht. Hier kunnen natuurlijk de mooiste vakantiefoto’s gemaakt worden zodat men ook na de kampeervakantie nog van het uitzicht kan genieten.

Maar er zijn nog andere plaatsjes te bezoeken vanaf de campings in Thassos. Theologos is een dorpje in het binnenland waar je s’ avonds heerlijk kunt gaan eten en waar ook Griekse dansers optreden. Heerlijk genieten dus tijdens de kampeervakantie, wat wil je nog meer.

Ook is er het plaatsje Kastro, een piepklein dorpje in het binnenland. Dit plaatsje is wel moeilijk te bereiken, maar een uitdaging voor de wandelaars onder de kampeerders. De sympathieke uitbater van de enige taverna speelt er gastheer en gids. Hij is de drijvende kracht achter de heropleving van het dorp. Proef er vooral van zijn eigen gemaakte yoghurt met honing. Het eiland Thassos en haar campings hebben zoveel te bieden dat wie er eenmaal is geweest zeker droomt om er ooit terug te keren.

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

4 campeggi consigliati in Taso

Camping Pefkari si trova sul lato sud-ovest dell'isola di Thassos con una bella spiaggia di ciottoli e 5 min. A piedi dalla affascinante, piccolo borgo Pefkari. In questo villaggio troverete incantevoli terrazze sopra la spiaggia con un bellissimo tramonto. C'è anche una scuola di immersioni e opportunità per il parasai ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio Daedalos si trova sulla costa occidentale della bellissima isola di Thasssos. È un campeggio stretto, quindi quasi tutte le piazzole hanno una vista parziale sul mare. Direttamente davanti alla porta c'è una spiaggia sabbiosa con in parte un ampio prato. Questa area per prendere il sole è un moderno parco ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio Prinos è un campeggio municipale e si trova in una foresta, su una penisola con ¾ intorno alla spiaggia. I posti sono generalmente grandi e hanno molta ombra dalla fitta foresta e sono contrassegnati da arbusti. Quindi c'è molta privacy ma anche pochissimo sole e vento. Alcuni posti, direttamente sull'acqu ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Golden Beach è un sito municipale situato sul lato est dell'isola di Thassos. Dalla città di Thassos (Limenas) si trova a circa 15 km lungo la strada costiera. fino al villaggio di Panagia. Scendere verso Chrisi Ammoudia. Da qui indicato. La discesa è molto ripida e con molti tornanti. Se guidi una roulotte, po ... PER SAPERNE DI PIÙ

 

Campeggi in altre regioni Grecia

Prodotti Campingnavigator

Guide di campeggio

Più di 350 guide di campeggio.

Completamente gratuito!

Guide tematiche

Preferisci andare in bicicletta o camminare?

Ontdek Magazine

Rivista Ontdek. Su carta e online!

Newsletter

Vuoi ricevere ottimi consigli per il campeggio?

Best Deal Campingcard

La Best Deal in centinaia di campeggi in Europa

Prodotti Campingnavigator