Macedonia, Tracia, Taso, penisola Calcidica

Grecia

Campeggi in Macedonia, Tracia, Taso, penisola Calcidica

Kamperen op campings in Macedonië en Thracië

Kamperen in Macedonië en Thracië  kunt u op één camping, maar wij raden u een kampeerreis met caravan of camper aan, langs meerdere campings. Reizen naar de districten Macedonië en Thracië in het noorden van Griekenland is niet alleen kiezen voor ontspanning en cultuur. Een kampeervakantie in dit deel van Griekenland is een absolute aanrader.&nbs ...

Kamperen op campings in Macedonië en Thracië

Kamperen in Macedonië en Thracië  kunt u op één camping, maar wij raden u een kampeerreis met caravan of camper aan, langs meerdere campings. Reizen naar de districten Macedonië en Thracië in het noorden van Griekenland is niet alleen kiezen voor ontspanning en cultuur. Een kampeervakantie in dit deel van Griekenland is een absolute aanrader. 

Aan deze Griekse kusten ontdek je talrijke grote en kleine zandstranden en azuurblauwe waters. Bezoek de interessante steden van Macedonië en Thracië. Ontdek de vele musea, kloosters en historische opgravingen. Wandelaars en natuurliefhebbers vinden in dit bergachtig gebied van Griekenland veel mogelijkheden om tijdens de vakantie hun hobby uit te oefenen. 

Rondreizen langs de campings in Macedonië en Thracië

Langs de campings in Macedonië en Thracië kunt u een geweldige rondreis maken. Zo begint uw vakantie op de Olympos en kunt u uiteindelijk genieten in Alexandroupolis. Starten kunt u aan de voet van de Olymposberg. Rij over Thessaloniki naar het schiereiland Halkidiki met Kassandra, Sithonia en Athos. Steek verder door om uw kampeervakantie te vervolgen naar Kavala. Verblijf met de camper, caravan of tent op het groene eiland Thassos.  Eindig uw rondreis dan helemaal in het oosten, in Alexandroupolis.

 

De reis naar campings in Macedonië en Thracië

Voor u als kampeerder is het handig te weten hoe u met uw camper of caravan naar Macedonië en Thracië kunt reizen.

Eén manier om in Griekenland te geraken is reizen tot de Italiaanse haven van Venetië of Ancona.

Met een ticket “Camping on board” reis je met de Ferryboot  naar Patras of Igoumenitsa in Griekenland. Kies je voor Igoumenitsa dan brengt de nieuw aangelegde autostrade u nu zonder problemen over de Katarapas naar Macedonië en Thracië. Een andere optie is over land reizen door voormalig Joegoslavië tot Thessaloniki. Van hieruit kunt u kiezen. U reist ofwel richting de Olymposberg, ofwel richting Halkidiki en Thracië.  Mits u voldoende tijd heeft, kunt u beide combineren.

 Het mooie is dat, eenmaal aangekomen in Griekenland, er voldoende campings te vinden zijn voor kort of lang verblijf. U kunt meteen beginnen met kamperen en genieten van de Griekse sfeer.


Uitstapjes vanaf uw camping op de Olymposberg

Een kampeervakantie op één van de campings gelegen in de schaduw van de Olymposberg biedt niet alleen mooie zandstranden maar is ook een ideale uitvalbasis voor het wandelen in het natuurpark van de Olymposberg. Er zijn vanaf uw camping dan ook verscheidene uitstapjes te maken. Breng dus vanaf uw camping een bezoek aan de historisch waardevolle plaatsen Dion en Vergina. 

De antieke stad Dion met zijn archeologisch park is nog niet overdreven toeristisch. Geniet er van de rust en maak een wandeling door de site met zijn opgravingen. Een deel ervan  is ondergelopen waardoor er vijvers zijn ontstaan die bevolkt zijn met padden en kikkers. De combinatie water en de ruïnes zijn de moeite om te zien.

In Vergina vindt u één van de belangrijkste ontdekkingen van de 20ste eeuw. Hier werden in 1977 twee ongeschonden antieke koningsgraven blootgelegd. Het ene graf is van Philippus II vader van Alexander de Grote en het andere is ironisch genoeg dat van Alexander IV, moordenaar van de kinderen van Alexander de Grote.

 

Kamperen op campings op Chalkidiki

Ten oosten van Thessaloniki ligt het schiereiland Chalkidiki met zijn drie landtongen. Kassandra, Sithonia en Athos. In de volksmond worden ze ook wel als de drie vingers omschreven. Op Chalkidiki liggen verschillende campings waar u heerlijk kunt kamperen. Kassandra is zeer toeristisch en druk. Het uitgaansleven is er zeer goed. Toch zijn er nog veel kleine strandjes om te ontdekken. Voor de inwoners van Thessaloniki is dit dé streek om het weekend en de zomervakantie door te brengen. 

Sithonia, gelegen op de middelste vinger van Chalkidiki, en is groen en rustig. De campings zijn er gelegen midden in de natuur. U kunt er fietsen of wandelen in de natuur, zwemmen in heerlijk water of zonnen op het strand. 

Athos, of zoals de Grieken eerbiedig zeggen Ayios Oros (Heilige Berg), is een monnikenstaat en bekend door zijn kloosters en het verbod voor zowel vrouwen als vrouwelijke dieren om het gebied te betreden. Excursies met bootjes worden dagelijks georganiseerd. Al moeten die dan wel een eind van de kust weg blijven.

 

Kamperen bij Kavala in Macedonië

Indien u toch in Macedonië op vakantie bent, is het aan te raden eens in de buurt van de bijzondere stad Kavala te gaan kamperen. 

Kavala ligt als een amfitheater aan de zee. Het westelijke gedeelte heeft mooie winkelstraten om te shoppen. De kleine straatjes in het oostenlijk gelegen oude stadsgedeelte leiden je naar het Huis van Mehmet Ali en het Turkse bouwwerk Imaret. Naast de vissershaven in het centrum is er ook een kleine haven ten oosten van de stad waar je fantastisch goed kunt eten in traditioneel Griekse tavernas.

De enige camping ligt op enkele kilometer ten westen van Kavala. Deze camping is gelegen op een resort met bars, zwembaden en restaurant. Vanaf deze camping kun je een bezoek brengen aan de markten in Drama en Xanti. Vooral de markt van Xanti doet zeer oosters aan. De historische stad Filipi ligt op een twintig kilometer ten noordoosten van Kavala.

 

Kamperen op campings op Thassos

U dient tijdens uw vakantie ook zeker eens het eiland Thassos aan te doen. De overzet naar Thassos neemt u het best vanaf Keramoti. De oversteek duurt maar een goed half uur. Aankomen op Thassos doet u in de gelijknamige stad. Thassos is niet alleen de naam van het eiland maar ook de naam van de hoofdstad. De Grieken gebruiken meestal de oude naam Limenas. Dit groene eiland heeft een 100km lange baan die het hele eiland rond gaat. Hier kun je zeer veel pittoreske haventjes en tal van strandjes vinden. Het bergachtig binnenland leent zich voor lange wandelingen of een jeepsafari. 

 

Kamperen bij Alexandroupolis in Thracië

Alexandroupolis is de hoofdstad van het district Thracië en ligt maar 25 km van de Turkse grens. Om deze stad nader te bezichtigen kunt u het best in de nabijheid een nacht kamperen. Het is er leuk om in de stad te winkelen. Aan de haven is er op donderdag voormiddag een grote markt. Bezoek er s’avonds achter de boulevard de smalle straatjes met vele kleine winkeltjes en terrasjes waar je ook heerlijk Grieks kunt eten. 

Over campings en kamperen in Macedonië en Thracië

Er zijn enkele zaken die handig zijn om te weten over de campings in Macedonië en Thracië. De campings in Macedonië en Thracië zijn allen gelegen aan de zee. Zoek een schaduwrijk plaatsje en plons het blauwe water in. De kampeerplaatsen bieden aan allen het comfort van mooie stranden om met het hele gezin te genieten van een zonnige droomvakantie. Geniet in de taverna van typisch Griekse gerechten en haal ‘s morgens vers brood in het campingwinkeltje.

Ook de Grieken brengen hun weekends en zomervakantie graag door op een camping. Vooral tijdens de maand augustus is het dan zeer druk. In deze periode is het best contact op te nemen met de camping om een plaatsje te reserveren. Mei, juni en september daarentegen zijn zeer rustige maanden en in deze periode kunt u meestal kiezen waar u wilt staan met de tent, caravan of camper.

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

32 campeggi consigliati in Macedonia, Tracia, Taso, penisola Calcidica

Il campeggio greco Olympos- Beach a Plaka Litochorou è un campeggio ben curato con ampie piazzole per i campeggiatori. Al campeggio troverete ombra parziale attraverso gli alberi e la maggior parte dei luoghi non sono delimitati. Barbecue ed è consentito ma solo a gas. Il bagno è un po 'obsoleto ma è ben mantenuto. A ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il Camping Castello è situato direttamente su una baia con una bella spiaggia sulla costa occidentale della penisola di Sithonia a circa 3 km. a nord dell'accogliente Neos Marmaris. È un campeggio semplice con solo 25 posti turistici. La maggior parte dei posti più belli sono stati presi dai greci. Il turista è alle s ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio Daedalos si trova sulla costa occidentale della bellissima isola di Thasssos. È un campeggio stretto, quindi quasi tutte le piazzole hanno una vista parziale sul mare. Direttamente davanti alla porta c'è una spiaggia sabbiosa con in parte un ampio prato. Questa area per prendere il sole è un moderno parco ... PER SAPERNE DI PIÙ
Questo campeggio magnificamente situato con sistemazioni in affitto e in albergo si trova direttamente sulla spiaggia sabbiosa a poche centinaia di metri dal Castello di Platamon. La famiglia fa di tutto per renderla il più piacevole possibile per i visitatori. Le piazzole sono ben marcate e ci sono molti grandi alberi a ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Kouyoni si trova ai margini del villaggio di Gerakini, sulla strada costiera tra le penisole di Cassandra e Sithonia a una distanza di circa 65 km. dall'aeroporto di Salonicco. Si tratta di un piccolo e accogliente campeggio sulla spiaggia con un ampio noleggio di bungalow. Il campeggio è gestito dalla famiglia K ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio Ouzouni si trova a Nea Moudania, a circa 50 km. a sud di Salonicco, nella parte più settentrionale della penisola più occidentale della Calcidica: Kassandra. Questo campo è gestito da Dimitri Ouzounis e dalla sua moglie inglese. La lingua ufficiale è il greco, l'inglese e il tedesco. Dimitri ha pronunciat ... PER SAPERNE DI PIÙ
Thalatta Kalamitsi Village Camp si trova sulla SE. lato di esso Peninsula Sithonia, in una bellissima baia con sabbia bianca e acqua cristallina, in una splendida riserva naturale, vicino all'accogliente città di Kalamitsi. il La maggior parte delle piazzole, fino alla spiaggia, sono spaziose e hanno una scelta molta ... PER SAPERNE DI PIÙ
Batis Multiplex è un complesso balneare completo e alla moda sulla strada costiera sul lato ovest di Kavala. Il campeggio Batis fa parte di questo. L'intero complesso è composto da tre ristoranti, un palco all'aperto e due bar sulla spiaggia con le necessarie terrazze lussuose in stili diversi con ombrelloni e ombrellon ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Akti Retzika ha un aspetto fresco con un bel ingresso. Il sito è in gran parte ben tenuto e soprattutto l'erba, le piante e i fiori sono ben rappresentati. Il campeggio è separato dalla spiaggia solo da una strada sterrata. La posizione del campeggio è un po 'isolata perché non ci sono case nel quartiere, solo ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il Camping Porto Elea si trova in una piccola e affascinante baia con acque cristalline dove i nuovi lettini aspettano invitano. Il campeggio è stato completamente rinnovato con gusto nel 2010 da un gruppo di persone che lavorano sodo e motivate. Camping Porto Elea si distingue dalla maggior parte dei campeggi greci con, ... PER SAPERNE DI PIÙ