L'Epiro

Grecia

Campeggi in L'Epiro

Kamperen op campings in Epirus

Kamperen op één van de campings in Epirus is genieten van zon, zee, strand, ruige bergen, diepe ravijnen, pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes, mountainbiken, prachtige wandelgebieden, vissen in zee vanaf het strand en vissen in bergbeken. Het bezoeken van archeologische opgravingen, musea en byzantijnse kloosters en kerken behoort ook tot de mogelijkheden. Kamperen op één van de campings in Epirus is iedereen aan te bevelen.

De regio Epirus is uitermat ...

Kamperen op campings in Epirus

Kamperen op één van de campings in Epirus is genieten van zon, zee, strand, ruige bergen, diepe ravijnen, pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes, mountainbiken, prachtige wandelgebieden, vissen in zee vanaf het strand en vissen in bergbeken. Het bezoeken van archeologische opgravingen, musea en byzantijnse kloosters en kerken behoort ook tot de mogelijkheden. Kamperen op één van de campings in Epirus is iedereen aan te bevelen.

De regio Epirus is uitermate geschikt om te kamperen

Epirus, één van de 13 Griekse regio’s ligt in het noordwesten van Griekenland en heeft een oppervlakte van ca 9200km2. Epirus grenst in het noorden aanAlbanië, in het oosten aan West-Macedonië, in het zuiden aan West-Griekenland en in het westen aan de Ionische zee.

Voor de westkust liggen enkelen van de Ionische eilanden. Het land is ruig en bergachtig. Het machtige ongenaakbare Pindos gebergte loopt van noordwest naar zuidoost. De regio Epirus is uitermate geschikt om te kamperen want er zijn legio campings te vinden. De meeste campings vindt u langs de kust, in het binnenland zijn er weinig campings.

De kust van Epirus is geschikt voor strandvakanties. Op enkele plaatsen zijn er voorzieningen in de vorm van strandstoelen, parasols, verhuur van waterski’s en bootjes. Vele stranden zijn nog ongerept en nog niet door het massatoerisme ontdekt. De strandrecreatie concentreert zich voornamelijk rondom Parga en Sivota. Hier bevinden zich ook de meeste disco’s en bars. De schilderachtige baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen. Weer eens wat anders, want zo geniet u tijdens uw vakantie van een prachtig uitzicht onder water.

Bezienswaardigheden vanaf uw camping in Epirus

Tijdens uw kampeervakantie in Epirus heeft u de mogelijkheid diverse bezienswaardigheden te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden liggen in de omgeving van een camping. Een van de hoogtepunten om te bezoeken is het antieke theater van ‘Dodóni’. Deze orakelplaats dateert van ca 1000 v.Chr. en is zelfs ouder dan het orakel van Delphi. Het terrein ligt ca 25km ten zuidwesten van Ioannina.

Ioannina is ook een bezoek waard. Deze universiteitstad aan het ‘Pamvótis’ meer heeft een aardige boulevard aan het meer. Overblijfselen en restanten uit de tijd van de Turkse overheerser en tiran ‘Ali Pasha’ zijn nu te bezichtigen. Zowel op het eiland in het meer als in de ommuurde oude binnenstad zijn enkele musea en oude moskeeën te bezoeken.

Bezoek de ‘Zagória’ dorpen en de ‘Vikos-kloof’ vanaf uw camping in Epirius

Een ander hoogtepunt wat u tijdens uw vakantie op een camping in Epirus kunt bewonderen zijn de zogenaamde 45 ‘Zagória’ dorpen. Deze dorpen liggen ca 25km ten noorden van Ioannina en liggen verspreid in het noordelijke deel van het Pindos gebergte. Zagória wordt doorkliefd door de diepste kloof ter wereld, de circa 10km lange ‘Vikos-kloof’. Deze kloof met wanden tot circa 1000m hoogte doorsnijdt het Nationale park Vikos-Aóös.

In de uitgestrekte wouden van het Pindos-gebergte komen nog grijze wolven en bruine beren voor. In vele dorpen worden de ‘Achontika’(landhuizen) omgebouwd tot hotel of B&B. Een uitstekend gebied dus voor de bergwandelaars en klimmers. De streek is ook beroemd om de vele oude stenen boogbruggen waarvan enkele fraaiste exemplaren zijn te vinden bij het dorp Kípoi.

Wat te weten over kamperen en de campings in Epirus

Er zijn enkele zaken die u dient te weten over kamperen en de campings in Epirus. De meeste campings in Epirus liggen langs de kust en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland. Op een enkele na zijn het allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het u aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men u hulp bieden. De ondergrond van de terreinen is rotsachtig en de plaatsen worden vaak van rieten matten voorzien voor de nodige schaduw.

Vele campings hebben ook natuurlijke schaduw van bomen en struiken. De stadscamping in Ioannina is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor tochten in de bergen en naar de Vikos-kloof en naar het antieke theater van ‘Dodóni’. Als u in juli-augustus wilt kamperen in Epirus dan is reserveren zeker aan te raden.

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

6 campeggi consigliati in L'Epiro

Il campeggio di Elena è un bel campeggio per famiglie e si trova direttamente su una spiaggia di ciottoli, nel nord-ovest della regione "Epiro" e dista solo 8 km dal porto di Igoumenitsa. Il campo di Elena consiste in parte di terrazze. Sul lato mare è anche un terreno pianeggiante che è direttamente adiacente alla spi ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Kalami Beach è un bel campeggio per famiglie nel nord-ovest della regione "Epiro" e dista solo 6 km dal porto di Igoumenitsa. Il Camping Kalami Beach è composto da diverse terrazze e molti posti hanno una bella vista sulla baia. C'è molta ombra dagli alberi. Le strade sono asfaltate e il campeggio Kalami Beach ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Nautilus si trova a circa 12 km a sud ovest di Igoumenitsa. Si tratta di un campeggio a terrazze situato in posizione tranquilla. Le strutture sanitarie sono state parzialmente rinnovate nel 2010. La maggior parte delle strutture, come la piscina e il piccolo negozio, sono pienamente operative solo a luglio / agos ... PER SAPERNE DI PIÙ
In una delle zone più belle della Grecia troverai il campeggio Valtos. Vicino alla città di Parga, a soli 100 metri dalla spiaggia di Valtos. Il campeggio è dotato di tutti i comfort moderni. Gli alberi di limoni e ulivi forniscono ombra sufficiente sulla proprietà. Dal campeggio è possibile effettuare escursioni gio ... PER SAPERNE DI PIÙ
Campeggio urbano sulla riva del lago Pamvotis, nei terreni del club di canottaggio. Eccellente per servire come base per le visite alla gola di Vikos, Dodoni e Ioannina. PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Enjoy Lichnos è un campeggio sulla spiaggia situato nel nord della Grecia, sulla costa occidentale. I servizi igienici puliti, un ampio negozio e un buon ristorante fanno parte di questo campeggio magnificamente situato. A soli 5 minuti in auto dalla pittoresca cittadina di Parga. La strada di accesso è stretta, ... PER SAPERNE DI PIÙ

 

Campeggi in altre regioni Grecia

Prodotti Campingnavigator

Guide di campeggio

Più di 350 guide di campeggio.

Completamente gratuito!

Guide tematiche

Preferisci andare in bicicletta o camminare?

Ontdek Magazine

Rivista Ontdek. Su carta e online!

Newsletter

Vuoi ricevere ottimi consigli per il campeggio?

Best Deal Campingcard

La Best Deal in centinaia di campeggi in Europa

Prodotti Campingnavigator