Il Limosino

Francia

Campeggi in Il Limosino

Campings in de Limousin


• Rust, ruimte en authenticiteit
• 3500 km aan beken en rivieren
• Proef van de lekkerste lokale specialiteiten
• Kamperen in de Creuse

Een vakantie buiten de gebaande paden vol met onverwachte ontmoetingen, leuke ontdekkingen en verbazingwekkende ervaringen? Ontdek dan de verborgen schatten op één van de campings in de Limousin. De regio heeft veel natuur, rust, gastronomie, rivieren en meren en een oneindigheid aan kleuren, van landschappen, cultur ...

Campings in de Limousin


• Rust, ruimte en authenticiteit
• 3500 km aan beken en rivieren
• Proef van de lekkerste lokale specialiteiten
• Kamperen in de Creuse

Een vakantie buiten de gebaande paden vol met onverwachte ontmoetingen, leuke ontdekkingen en verbazingwekkende ervaringen? Ontdek dan de verborgen schatten op één van de campings in de Limousin. De regio heeft veel natuur, rust, gastronomie, rivieren en meren en een oneindigheid aan kleuren, van landschappen, culturen, steden en levendige dorpjes.

Rust, ruimte en authenticiteit

Wanneer je gaat kamperen op een campings in de Limousin, kom je in aanraking met de karakteristieken voor de Limousin: rust, authentieke sfeer, imponerende natuur, vriendelijke bevolking en natuurlijk de gastronomie. Het gebied is niet alleen een mooie vakantiebestemming, maar leent zich ook uitstekend als tussenstop op weg van of naar het zuiden van Frankrijk. Enkele van de beschreven campings liggen dichtbij de doorgaande routes en hier is het mogelijk om een enkele nacht te kamperen. De Limousin is een regio die bestaat uit drie departementen: de Haute Vienne, de Creuse en de Corrèze.

Proef van de lekkerste, lokale specialiteiten

Het vlees van het Limousin-rund moet je echt geproefd hebben. Het is mals, mager en sappig. Het onderscheidt zich ook doordat het doorregen is, wat een onvergelijkbare smaakwaarde oplevert. Uitgeroepen tot de ‘Beste Europese koe’ en het ‘beste vlees’ op het Concours General Agricole van Parijs, heeft het Limousin ook het het rode label ‘Blason Prestige’, dat een garantie biedt voor de superieure kwaliteit van het vlees.

Aardbeien uit Beaulieu sur Dordogne
De gunstige klimatologische ligging van Beaulieu-sur-Dordogne maakt de productie van kwaliteitsaardbeien mogelijk met een jaarlijkse productie van niet minder dan 400 ton Gariguette aardbeien. Het is een kleine aardbei, lekker vanaf het begin van de oogst, en waarvan de smaak doet denken aan bosaardbeien.

Madeleine
Dit kleine traditionele eiercakeje uit Lorraine heeft de vorm van een langwerpige of ronde schelp, en is in het midden van de 19e eeuw in St. Yrieix aanbeland en maakte van de stad een belangrijke handelsplaats voor madeleinekoekjes. Volgens een legende ontstond dit dessert op de pelgrimsroute van Santiago de Compostela, waar een jong meisje met de naam Madeleine het aan pelgrims aanbood.

Natuur en cultuur in de Limousin

Rondom de campings in de Limousin is veel natuur en cultuur te ontdekken. Het Regionaal Natuurpark Millevaches, dit ligt grotendeels in de Corrèze. Dit natuurpark heeft een bijzondere flora en fauna. Met een stoomtrein kan in het hoogseizoen een (dag)tocht worden gemaakt van Limoges naar Eymoutiers. De Haute-Vienne en de Creuse maken deel uit van de Haut-Limousin, en zijn zeer dunbevolkt. Het landschap is afwisselend, er zijn diepe rivierdalen met bosrijke hellingen, maar ook brede valleien en (stuw)meren. De Creuse telt zo’n 3500 km aan beken en rivieren, bijna 300 meren of vennen en een tiental grote meren, waaronder het Lac de Vassivière en het Lac de St. Pardoux.

De Corrèze is het meest toeristische van de drie departementen, hoewel nog altijd zeer rustig in vergelijking met b.v. het zuidelijke deel van de Dordogne. Limoges, de hoofdstad van de Limousin en van de Haute-Vienne, is de enige echte stad in het gebied, en beroemd vanwege de productie van porselein en email .

De Haute-Vienne is een gebied met een afwisselend landschap, het is zowel veeteelt- als landbouwgebied. Glooiende heuvels met o.a. vele kastanjebossen maken het een aantrekkelijk gebied voor de wandelaar en de sportieve fietser. In de Haute-Vienne zijn ook de nodige bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn.

Kamperen in de Creuse

Kamperen op één van de campings in de Limousin is bij uitstek een gebied met een ongerepte natuur, hier en daar woest, elders liefelijk. Diverse impressionistische schilders (o.a. Monet) hebben hier hun mooiste werken gemaakt. Overigens lieten ook beroemde schrijvers (o.a. de schrijfster George Sands) zich inspireren door het landschap.

Er zijn enkele wat grotere plaatsen die een bezoek zeker waard zijn (Aubusson, Guéret, Boussac), maar ook de vele kleine oude dorpjes met prachtige marktpleintjes, kerken en andere gebouwen maken het gebied tot een aantrekkelijke vakantiebestemming.

De vele meren en rivieren bieden volop mogelijkheden om te vissen, te zwemmen, te kanoën en hier en daar een rondvaart te maken. Een aantal van de door ons beschreven campings in de Limousin liggen aan het water of kijken er op uit. In dit gebied zijn bijzonder veel wandelingen en fietsroutes uitgezet en beschreven.

Zeker in het voor- en naseizoen is het er uitermate rustig, terwijl de weersomstandigheden het kamperen dan vaak heel plezierig maken. Prettige bijkomstigheid van het feit dat dit gebied toeristisch nog niet zo ontwikkeld is, is de relatief lage prijs die door de campings wordt gehanteerd.

La maggior parte delle regioni preferite

Cerca

Filtri popolari
Paesi popolari
Regioni popolari
Ambiente di campeggio
Alloggio
Best Deal campeggio
Tipo di campeggio
Servizi
Ricreazione
Nuoto

68 campeggi consigliati in Il Limosino

Camping Suisse-Océan è un bel campeggio terrazzato su un lago, l'Etang du Cheix, a pochi chilometri a est di La Souterraine. Il campeggio è aperto tutto l'anno. Il campeggio dispone di bellissime piazzole sotto grandi alberi, che forniscono molta ombra. Suisse-Océan ha un ristorante a tutti gli effetti dove vengono m ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Des Iles è un bellissimo campeggio in un parco che si affaccia sulle rive della Dordogna e ai margini della città vecchia. Il campeggio si trova nella bellissima natura alle porte del Périgord e del Quercy. Il campeggio dispone di una piscina riscaldata e offre molta animazione e si può essere sportivi. PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio d'Uzurat si trova sul lato nord di Limoges, vicino alla A20. Si tratta di un campeggio tranquillo, accanto a un grande parco con parco giochi in un lago, dove molte famiglie francesi ricreano con il bel tempo. Di fronte al campeggio c'è un campo da tennis (gratuito) e c'è un minigolf (a pagamento). Un po 'p ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping Le Coiroux è un bellissimo campeggio con una reception di lingua olandese. Puoi campeggiare qui meravigliosamente. Il campeggio dispone di ampie piazzole e dispone di una bella piscina con molti lettini. Possibilità di equitazione a 13 km. Appena fuori dal campeggio si trova un campo da golf a 27 buche. C'è anc ... PER SAPERNE DI PIÙ
Il campeggio Le Château de Leychoisier è un bellissimo sito in una tenuta con un castello del XV secolo. Ci sono belle vecchie sequoie (conifera gigante) per i motivi. Le piazzole sono generalmente spaziose. Il campeggio Le Château de Leychoisier si trova nella Haute Vienne, a circa 10 km a nord di Limoges, vicino all' ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping de Beaufort si trova sulle rive del fiume Vienne, vicino alla città medievale di pellegrinaggio di St. Léonard de Noblat nella Haute Vienne, un dipartimento del Limousin. Il sito è strutturato in un parco, le ampie piazzole sono separate da siepi. Il bagno è moderno e spazioso. Nella parte adiacente del sito ... PER SAPERNE DI PIÙ
Camping La Presqu'ile si trova su una penisola sul Lac de Vassivière. Il campeggio si trova vicino alla frazione di Broussas, sul lato sud-orientale del lago popolare acquatico che copre 1000 ettari e ha 45 km di spiagge. Nel lago c'è un'isola che può essere raggiunta in barca, in passerella e con un treno. Una crocie ... PER SAPERNE DI PIÙ

 

Campeggi in altre regioni Francia

Prodotti Campingnavigator

Guide di campeggio

Più di 223 guide di campeggio.

Completamente gratuito!

Guide tematiche

Preferisci andare in bicicletta o camminare?

Ontdek Magazine

Rivista Ontdek. Su carta e online!

Newsletter

Vuoi ricevere ottimi consigli per il campeggio?

Best Deal Campingcard

La Best Deal in centinaia di campeggi in Europa

Prodotti Campingnavigator