Estrémadure

l'Espagne

Camper dans des campings en Estrémadure

Kamperen op campings in Extremadura

Er wordt veel geïnvesteerd om Uw kampeervakantie op een camping in Extemadura tot een succes te maken. Tot voor kort gold Extremadura als een gebied om snel doorheen te trekken en zelfs de Spaanse kampeerder zag dit niet als vakantiebestemming. De Spaanse kampeerders hebben de campings in Extremadura echter al ontdekt en nu komen er ook steeds meer buitenlanders op af.

Zoek op de camping een plaatsje in de schaduw voor Uw caravan of camper en geniet vanuit Uw luie stoel van het heerlijke klimaat. Bere ...

Kamperen op campings in Extremadura

Er wordt veel geïnvesteerd om Uw kampeervakantie op een camping in Extemadura tot een succes te maken. Tot voor kort gold Extremadura als een gebied om snel doorheen te trekken en zelfs de Spaanse kampeerder zag dit niet als vakantiebestemming. De Spaanse kampeerders hebben de campings in Extremadura echter al ontdekt en nu komen er ook steeds meer buitenlanders op af.

Zoek op de camping een plaatsje in de schaduw voor Uw caravan of camper en geniet vanuit Uw luie stoel van het heerlijke klimaat. Bereid U daarbij voor op de Spaanse gastvrijheid en de mogelijkheden in de omgeving, want Extremadura heeft veel te bieden.

Mooie en gezellige steden, schitterende dorpen, spectaculaire bezienswaardigheden en vooral een landschap dat tot de meest bijzondere van Spanje behoort, de dehesa. Dit zijn een soort boomgaarden in weilanden met voornamelijk twee soorten bomen - de steeneik en de kurkeik. Een bijzondere aangelegenheid, die u zeker eens moet bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Extremadura.

Natuur rondom de campings in Extremadura

Voor de kamperende natuurliefhebber is Spanje hoe dan ook een heerlijk land. In Extremadura bevinden zich een paar mooie natuurparken (Sierra de Gredos en Parque Nacional de Monfragüe).

Van de totale flora en fauna in heel Europa komt 90% voor in Spanje. Als je dwars door Spanje van camping naar camping rijdt, kom je bijna na elke 50 km een ander landschap met zijn eigenaardigheden terecht - zo ook in Extremadura. De avonturier onder de kampeerders, die graag afwijkt van de grote doorgaande wegen, kan in de natuur van Extremadura zijn hart ophalen en nog wat van het oude Spanje terugvinden.

Mérida, de hoofdstad van Extremadura

Mérida is de hoofdstad van de regio Extremadura en zeker een bezoek waard, wanneer u op een camping in de buurt kampeert. De stad heeft ongeveer 50.000 inwoners en had dit aantal al in de Romeinse tijd, toen zij de hoofdstad was van de Romeinse provincie Lusitania. Mérida behoorde toen tot een van de belangrijkste steden van het Romeinse rijk.

Veel van de bouwwerken uit deze tijd zijn nog bewaard gebleven. Mérida heeft een gezellig centrum met als middelpunt het Plaza de España. Een van de mooiste musea ter wereld bevindt zich in Mérida: het Nationale museum van Romeinse kunsten. Dit museum bezoeken zou zeker op u lijstje moeten staan, als u op een camping in de omgeving van deze stad verblijft. Het Romeinse theater is  nog in heel goede staat en zeker een bezoek waard tijdens de kampeervakantie.

Bezienswaardigheden vanaf uw camping in Extremadura

Voor de kampeerder is het zeker de moeite waard om een camping aan te doen in Extremadura. Camping Mérida bij Mérida ligt lekker centraal, daar vandaan zijn diverse bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Cáceres, te bezoeken. Andere steden die nog centra hebben daterend uit de Middeleeuwen of de tijd van de Renaissance zijn Trujillo, Zafra en Jerez de los Caballeros. Zij vormen een bezienswaardigheid op zich.

Verder zijn er nog prachtige kathedralen in Plasencia, Coria en Badajoz. Voor degene, die voor het eerst door Extremadura trekt en ook voor degenen die het al voor de zoveelste keer doen - blijf niet op de A5 zitten, maar geniet van het land en zoek een camping meer in het binnenland op.

Veel van de Spaanse veroveraars van de “Nieuwe Wereld” kwamen uit de Extremadura, vandaar dat veel plaatsnamen uit de Extremadura ook voorkomen in Zuid-Amerika en zelfs in de USA. In Extremadura bevinden zich zelfs drie monumenten die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, stuk voor stuk vormen zij een bezienswaardigheid. Zo heb je het oude stadscentrum van Cáceres, dat sinds 1986 door de UNESCO erkend is.

Sinds 1993 heb je dan nog het archeologisch terrein van Mérida en het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe in Guadelupe. Hier kreeg Columbus in 1492 van de Katholieke Koningen Ferdinand en Isabella toestemming om zijn ontdekkingsvloot uit te rusten.

Les régions les plus préférées

Chercher

Filtres populaires
Pays populaires
Regiones populaires
Environnement de camping
Locations
Best Deal Camping
Type de camping
Prestations de service
Des loisirs
Natation

7 Campings recommandés en Estrémadure

Camping Yuste est situé au pied de la Sierra de Gredos, sur le côté sud. Au nord il y a cette zone de montagne avec beaucoup de possibilités pour toutes sortes d'activités, dans le sud une vallée longue et large avec une multitude d'activités agricoles et horticoles. Le camping dispose d'une piscine, d'un bar-resta ... LIRE LA SUITE
Camping Borbollón est situé dans la Sierra de Gata, au nord-ouest de la province de Cáceres, dans la municipalité de Santibáñez el Alto, à côté du réservoir Borbollón (Rd Moral - Guijo de Coria, km 10). En Estrémadure, il a été le premier camping dans les années 1960. Pendant ce temps, le barrage a été co ... LIRE LA SUITE
Camping Parque Nacional de Monfragüe est un petit camping près du parc national du même nom. Le Tage traverse ce parc, où un grand nombre d'oiseaux de proie peut être vu. Le camping a de bonnes installations. L'accessibilité est très bonne: une courte distance de l'A66 et de l'A5 / A1 LIRE LA SUITE
Le camping est proche de Mérida. Idéal pour le campeur qui passe au Portugal et pour ceux qui s'intéressent aux trésors archéologiques de Mérida. C'était autrefois la plus grande ville romaine de la péninsule ibérique. C'était sur la route de l'argent et il y a de nombreux monuments et vestiges de l'époque roma ... LIRE LA SUITE
Le camping El 301 est un simple col ou camp de nuit sur l'autoroute A5 de Madrid au Portugal. Outre un camping, c'est aussi un restaurant en bordure de route. Le camping est également près de Mérida. Mérida était l'une des villes les plus importantes de l'Empire romain. De nombreux monuments ont été conservés. Cam ... LIRE LA SUITE
In Navaconcejo, een gemeente in de Jerte-vallei, aan de oevers van de rivier die haar naam gaf aan deze bevoorrechte landstreek, ligt het resort Camping y Bungalows Rio Jerte, vlakbij de rivier en de natuurlijke zwembaden die her en der langs de rivier ontstaan, waarvan het kristalheldere water zorgt voor de bevloeiing va ... LIRE LA SUITE
Camping Ciudad de Cacares est situé sur le bord de la ville intéressante de Cacares. Camping bien équipé avec sanitaire privé (lavabo, toilette et douche) sur chaque emplacement. Grande piscine avec un grand espace de bronzage. En 1985, Caceres a été placé sur la liste du patrimoine mondial. Le vieux quartier de C ... LIRE LA SUITE

 

Camping dans d'autres régions l'Espagne

Produits de Campingnavigator

Guides de camping

Plus de 223 guides de camping.

Complètement gratuit!

Guides thématiques

Optez-vous pour le vélo ou la marche?

Magazine Ontdek

Magazine Ontdek. Sur papier et en ligne!

Bulletin

Envie de recevoir de très bons conseils de camping?

Best Deal Campingcard

La Best Deal dans des centaines de campings en Europe

Produits de Campingnavigator