Öland

Suecia

Campings en Öland

Kamperen op campings in Öland

Öland is geschikt voor de kampeerder die hoge eisen stelt aan een kampeervakantie met camper, caravan of tent, het ideale gebied om de vakantie door te brengen. Öland heeft een groot aantal mooie campings met uitstekende voorzieningen en deze campings bieden u een ideale plek om te kamperen.


Hoe bereiken we de campings op Öland

Hoewel Öland een eiland is, hoeft men geen grote moeite te doen om de campings te bereiken. Het eiland is verbonden door ...

Kamperen op campings in Öland

Öland is geschikt voor de kampeerder die hoge eisen stelt aan een kampeervakantie met camper, caravan of tent, het ideale gebied om de vakantie door te brengen. Öland heeft een groot aantal mooie campings met uitstekende voorzieningen en deze campings bieden u een ideale plek om te kamperen.


Hoe bereiken we de campings op Öland

Hoewel Öland een eiland is, hoeft men geen grote moeite te doen om de campings te bereiken. Het eiland is verbonden door een vaste, ruim 6 km lange brug vanaf de stad Kalmar, met het vaste land van Zweden.  Öland is  met 137 km lengte en 16 km breedte op één na het grootste eiland voor de oostkust van Zweden in de Oostzee. Het eiland Öland  heeft een aantrekkelijk klimaat en door de ondergrond van kalksteen een bijzondere flora en fauna. Het is zeer aan te bevelen om direct bij aankomst één der VVV kantoren te bezoeken, die u alles kunnen vertellen over het kamperen op Öland en het bezoeken van de vele bezienswaardigheden.

Vanaf de camping met auto of fiets langs de bezienswaardigheden op Öland.

Hoewel het goed toeven is op de campings met de mooie kindvriendelijk stranden nodigt Öland ook uit om de bezienswaardigheden te bezoeken. Ook kunt u met camper, caravan of fiets van camping naar camping trekken. Hierdoor wordt uw vakantie zeer bijzonder. 

Öland heeft een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld Borgholms slott, waar openluchtspelen worden gehouden en Eketorp, waar men u laat zien hoe men er in de oudheid leefde. Bezoek ook eens de vuurtoren Lange Jan in het zuiden en Lange Erik in het noorden. Ook het zomerverblijf van het Zweedse koningshuis, Sollidens slott, is een bezoek meer dan waard.Vanaf Öland is heel gemakkelijk het vaste land te bereiken om de mooie stad Kalmar te bezoeken met het beroemde Kalmar Slott.

Op het vaste land zijn bovendien nog meer bezienswaardigheden te bezoeken die de moeite waard zijn. Zo is er het wereldberoemde glasdistrict. Ook Astrid Lindgren’s wereld is gemakkelijk te bereiken. Terug op Öland kunt u heerlijk nagenieten bij een ondergaande zon op de door u uitgekozen camping. 

En er is meer om van te genieten op Öland, vooral wat betreft de flora en fauna. Bezoek daarvoor het natuurgebied Ekerum. U kunt, indien u van de natuur houdt, uitstekend een deel van uw vakantie op een camping in de buurt van natuurgebied Ekerum doorbrengen. 

Ook op culinair gebied is op Öland veel te beleven. Probeert u eens “Kropkakor”; rauwe en gekookte aardappelen gevuld met vlees en specerijen. Ook bekend en zeker het proberen waard is “Lufsa”; aardappel en vleespannekoekjes. .

Wat te weten over kamperen en de campings op Öland

Er zijn een aantal zaken die handig zijn om te weten waneer u van plan bent te gaan kamperen op één van de campings op Öland.
Vrijwel alle campings op Öland hebben overnachtingsmogelijkheden in de zogenaamde “Stugar”. Dit zijn hutten van verschillende luxe-niveaus. Er zijn eenvoudige hutten met één of twee stapelbedden voor twee of vier personen, maar ook zeer luxe bungalows voor vier tot 12 personen, voorzien van alle denkbare gemakken waaronder ook een internetaansluiting. 

De meeste campings zijn uitgerust met een centrale keuken voorzien van elektrische kooktoestellen, oven en magnetron waar u uw maaltijd kunt bereiden. De maaltijd kunt u vervolgens nuttigen bij de tent of caravan. Bij de keuken is vaak een overblijfkamer met tafels, stoelen en een TV waar u ook eventueel uw maaltijd kunt nuttigen. Hier kunt u ook in contact komen met uw medekampeerders, van verschillende nationaliteit. Ook een wasmachine en droger of droogkasten ontbreken niet.

Voor de camper of caravankampeerders zijn er meestal afgebakende plaatsen met stroomaansluitingen en voor diegene die daar prijs op stelt ook aansluitmogelijkheden voor afvoer, TV en internet. De tentkampeerders hebben hun eigen veld en kunnen zelf een plekje uitzoeken. De vele mogelijkheden op de campings dragen bij tot een aangenaam verblijf op Öland.

Buscar

Filtros populares
Países populares
Regiones populaires
Entorno de camping
Alojamiento
Best Deal Camping
Tipo de camping
Servicios
Recreación
Natación

4 Campings recomendados en Öland

Krono Camping Böda Sand está situado en el Mar Báltico, con un lado una gran playa y al otro lado rodeado de hermosos bosques. Krono Camping Böda Sand es un sitio grande con parcelas que varían en precio y comodidad. La organización perfecta garantiza el mantenimiento limpio y ordenado de campamentos y edificios. Se ... MOSTRAR MÁS
Krono Camping Saxnäs se encuentra justo al otro lado del puente de Kalmar a Öland y está muy bien situado en Kalmarsund. Krono Camping Saxnäs es un sitio grande pero tranquilo con 450 plazas turísticas y 150 permanentes que varían en precio y confort, justo en el agua con una hermosa playa de arena y muchas oportuni ... MOSTRAR MÁS
Böda Riviera Kyrketorps Camping está situado en una zona boscosa en la playa. Espacios amplios para acampar, algunos con vistas al mar. El camping limita directamente con el mar y tiene una playa de arena fina. El mar desciende gradualmente y, por lo tanto, es muy adecuado para los niños. Böda Riviera Kyrketorps Campi ... MOSTRAR MÁS
Camping en Sonjas Camping es acampar en un acogedor camping familiar ubicado en una franja de playa de arena en el Mar Báltico. Las instalaciones de Sonjas Camping se prestan a muchas actividades de vacaciones. Ciclismo, caminar, nadar en la piscina o en aguas abiertas. Hay un restaurante y un pequeño supermercado en el ... MOSTRAR MÁS

 

Acampar en otras regiones Suecia

Productos de Campingnavigator

Guías de camping

Más de 223 guías de camping.

¡Totalmente libre!

Guías temáticas

¿Optas por andar en bicicleta o caminar?

Revista Ontdek

Revista Ontdek. ¡En papel y en línea!

Boletin informativo

¿Quieres recibir buenos consejos para acampar?

Tarjeta Best Deal

La Best Deal en cientos de campings en Europa

Productos de Campingnavigator