Costa Verde

Portugal

Acampar en campings en Costa Verde

Kamperen op campings in Noord-Portugal

Wij Nederlanders denken bij kamperen in Portugal al snel aan kamperen in de Algarve. Van het noorden kennen we vooral het gebied rond Porto en de ten noorden van Porto gelegen Costa Verde. Het noordelijke binnenland is nog vrij onbekend.

In het noorden van Portugal heeft de wieg van Portugal gestaan. In Guimãres werd in de 12e eeuw de 1e koning van Portugal geboren, die later zijn gebied naar het zuiden uitbreidde. Door het rijke verleden van Portugal en de vele wereldreizen die de Portugezen gemaakt ...

Kamperen op campings in Noord-Portugal

Wij Nederlanders denken bij kamperen in Portugal al snel aan kamperen in de Algarve. Van het noorden kennen we vooral het gebied rond Porto en de ten noorden van Porto gelegen Costa Verde. Het noordelijke binnenland is nog vrij onbekend.

In het noorden van Portugal heeft de wieg van Portugal gestaan. In Guimãres werd in de 12e eeuw de 1e koning van Portugal geboren, die later zijn gebied naar het zuiden uitbreidde. Door het rijke verleden van Portugal en de vele wereldreizen die de Portugezen gemaakt hebben is het land een eldorado voor cultuurliefhebbers geworden. Tel daarbij op de gastronomische kwaliteiten, de heerlijke wijnen en de ongerepte natuur en u begrijpt dat Noord Portugal een ideale vakantiebestemming is.

Het is aan te raden om een goede reisgids mee te nemen. Er is zoveel te doen en te zien rondom de campings in Noord Portugal dat het onmogelijk is om alle informatie hier te geven. Maar wilt u niets ondernemen maar alleen genieten op de camping van zon, zee, strand en het goede leven? Ook dan zit u prima in Porto e Norte.

Kamperen op campings aan de Costa Verde

De Costa Verde is de nog relatief rustige kuststreek in het noordwesten van Portugal, en loopt van Porto tot aan de Spaanse grens. Hier vormt de Atlantische Oceaan de natuurlijke west grens van het land. Het is een kust met brede zandstranden en verscheidene campings die in de zomer druk bezocht worden door de Portugese bevolking.

Buitenlandse toeristen komen nog niet in grote getale naar deze streek. Er zijn authentieke vissersplaatsen en badplaatsen met brede, kindvriendelijke stranden. Langs de kust van de Costa Verde liggen meerdere campings. Veel campings liggen aan het strand of hebben een zwembad.

Het zomerseizoen begint hier in juni, want in mei kan het hier nog flink nat zijn. Badplaatsen aan de Costa Verde zijn o.a.; Viana do Castelo, Moledo do Minho, Vila Praia de Áncora, Apúlia en Esposende. Wanneer u uw kampeervakantie aan de Costa Verde besluit door te brengen is er een grote kans dat u zich in de buurt van één van deze badplaatsen zal bevinden.

Kamperen op campings in het binnenland van Noord-Portugal

Noord Portugal wordt doorkruist door de waterloop van diverse rivieren; de Minho en de Lima, Rio Cávado en natuurlijk de Douro. De Douro is uitgeroepen tot werelderfgoed. In het dal van deze rivier groeien de druiven waarvan de befaamde Portwijn gemaakt wordt. In dit gebied bevinden zich bovendien stuwmeren en nationale parken. Een bekend park is de Gerês, één van de mooiste gebieden van Portugal. Het milde klimaat en de fraaie fauna maken het park geschikt voor diverse excursies.

Bij het stuwmeer Caricada kunnen diverse watersporten beoefend worden en er worden wandelingen met een gids georganiseerd. De actieve kampeerder komt hier dus uitstekend aan zijn trekken. Van de karakteristieke dorpjes in de omgeving heeft Lindoso een indrukwekkend kasteel. In de gids vindt u meerdere campings in het binnenland, waaronder ook een camping aan het stuwmeer Caricada.

Rijke historie en uitstapjes vanaf uw camping in Noord-Portugal (Costa Verde)

Natuurlijk brengt u tijdens uw vakantie een bezoek aan Porto, de havenstad die haar naam gaf aan de wijn en aan het land. Vanuit de haven werden reizen over de hele wereld gemaakt. De stad heeft een schilderachtige ligging tegen de steile linker oever van de rivier de Douro. Een stadswandeling is dan ook een inspannende bezigheid maar zeker de moeite waard.

De rivier de Minho vormt de grens tussen Spanje en Portugal. Bij het grensplaatsje Valença do Minho verbindt een ijzeren brug, ontworpen door Eifel de twee landen. Maak een excursie vanaf uw camping aan de Costa Verde en bezoek de vele kastelen en kerken uit de 12e en 14e eeuw. In de laatste week augustus is het feest van de heilige Bartholomeus in de gelijknamige vissersplaats aan de monding van de Rio Cávado. Maak bij Viana do Castelo een boottochtje op rvier de Limo met typische bootjes. Hier zie je nog kleurrijke locale kleding dragen.

Bezoek het middeleeuwse klooster en bewonder het kantwerk dat hier gemaakt wordt. Heeft u nog niet genoeg gehad van de historie en wilt u nog meer uitstapjes maken vanaf uw camping, dan is dat zeker mogelijk. Vila do Condo heeft een middeleeuwse scheepswerf, een versterkt kasteel van Johannus de Doper, een aquaduct en het Santa Maria klooster uit de 18e eeuw.

Fão is het centrum van de zeewieroogst. Braga is de heiligestad van Portugal, de stad heeft maar liefst 30 kerken. De op een heuvel gelegen stad was oorspronkelijk een Romeinse nederzetting. Heeft u nog niet genoeg historie gehad? Barcelos is het centrum van keramiek en kunstnijverheid met restanten van een 15e eeuwse omwalling en een keramiekmuseum, zeker een bezoekje waard.

In het noord-oosten van Portugal ligt de stad Braganca met een in goede staat verkerende burcht uit de 12e eeuw. De zeevaart is altijd heel belangrijk geweest voor de Portugezen en natuurlijk ook de visserij. Het is dan ook niet vreemd dat er veel visgerechten op het menu staan. De koning van de keuken van de streek is de Caldo Verde, een soep bereid met fijngesneden kool, aardappel, knoflook, ui en olijfolie. De culinaire kampeerder kan hier heerlijk van genieten. Het blijft tenslotte vakantie en tijdens de vakantie moet je blijven genieten.

Wat te weten over kamperen en de campings in Noord Portugal

Wanneer u besluit te gaan kamperen op een camping in Noord Portugal is het handig om een aantal zaken te weten. Gaat u met de auto, dan leidt het goede wegennet door Frankrijk en Spanje u op soepele wijze naar Portugal. De wegen naar Portugal zijn bijzonder goed en voor een groot deel tolvrij. De hoofdwegen door Portugal zijn uitstekend.

Campings in Portugal zijn er in veel variëteiten. Wilt u echt proeven van de Portugese sfeer dan kunt u een camping kiezen met veel vaste gasten. Als u meer ziet in rust en wilt kamperen tussen vakantiegangers uit het noorden van Portugal dan moet u kijken naar campings met weinig of geen vaste plaatsen.

In het binnenland zijn de campings over het algemeen kleiner dan aan de kust. De kwaliteit van de campings en de voorzieningen is zeer divers. De stroomaansluitingen voor caravans en campers geven voldoende Ampère voor een normaal gebruik. Kamperen is niet duur in Portugal en ook de prijzen van levensonderhoud, benzine en uit eten gaan liggen lager dan bij ons in Nederland. De voertaal, het Portugees is erg moeilijk, maar bij veel campings kunt u met Engels terecht.

Buscar

Filtros populares
Países populares
Regiones populaires
Entorno de camping
Alojamiento
Best Deal Camping
Tipo de camping
Servicios
Recreación
Natación

16 Campings recomendados en Costa Verde

Camping Sereia da Gelfa es un gran camping familiar junto al paraíso acuático con toboganes de agua con entrada privada a la playa. El sitio del campamento es visitado por la población local de España y Portugal. El sanitario está bien cuidado, pero es sencillo y tiene instalaciones sanitarias para usuarios de sillas ... MOSTRAR MÁS
Camping Orbitur Caminha es un campamento bien cuidado con muchas instalaciones. Camping Caminha se encuentra en la zona boscosa en la desembocadura del río Miño y a 500 m del mar en la Costa Verde en el norte de Portugal. En frente del camping encontrará hermosas playas anchas y un paseo peatonal a lo largo de la dese ... MOSTRAR MÁS
Camping Covas en Via Nova de Cerveira es un camping familiar muy bien cuidado y acogedor ubicado en un entorno montañoso del valle de la Serra de Arga en el norte de Portugal. Esta área, el Minho, con montañas bajas pero accidentadas es particularmente fértil y produce muchos productos agrícolas. El camping es un ver ... MOSTRAR MÁS
El camping de Vila Flor se encuentra en una zona montañosa, al lado de un pequeño embalse. En el campamento, mucha sombra a través de eucaliptos. El terreno está dividido en secciones planas en diferentes niveles y hay terreno ondulado disponible para tiendas de campaña. No hay lugares marcados y puedes estacionar el ... MOSTRAR MÁS
Orbitur camping Angeiras se encuentra en una zona montañosa de dunas, en parte con pinos en la Costa Verde al norte de Oporto. El camping tiene un área de carpa separada. Una parte del camping está reservada para campos de temporada. Desde muchos campos de camping, tiene una vista del mar. El camping tiene una bonita ... MOSTRAR MÁS
Glamping de Cerveira es un camping adosado pequeño, tranquilo y bien amueblado en una ladera boscosa en el norte de Portugal. Tony y Brenda Wise le dan una cálida bienvenida en el sitio con camping y huerto. Una zona tranquila en el campo del norte de Portugal, rodeada de naturaleza ya poca distancia de hermosos pueblos ... MOSTRAR MÁS
El Camping Municipal de Penha es un campamento elevado con terrazas en una zona rocosa de senderismo y recreo. El sitio está bien mantenido y se encuentra en un bosque. El teleférico a la ciudad de Guimarães está a 500 m. El camping tiene una piscina y un bar con restaurante, los terrenos tienen algunas parcelas de c ... MOSTRAR MÁS
El Camping Cepo Verde se encuentra en el límite del Parque Natural Montesinho, en el noreste de Portugal. El camping cuenta con instalaciones sanitarias simples con duchas de agua caliente y hermosas parcelas espaciosas, dispuestas en terrazas, que son de fácil acceso. La sombra es para una gran parte proporcionada por ... MOSTRAR MÁS
El Camping Vila Cha se encuentra al norte de Oporto, en la Costa Verde. En este camping, la familia amigable garantiza una estancia agradable. Una tienda bien equipada con pan fresco todos los días. La amplia playa de arena se encuentra a poca distancia. El campamento tiene una apariencia cuidada y buenas instalacione ... MOSTRAR MÁS
Camping Barragem de Queimadela, cerca de Fafe en el norte de Portugal, es un lindo campamento con aseos limpios. Hay una tienda Las parcelas de camping son hermosamente planas y cubiertas de hierba. Las parcelas están separadas por setos y todo es tip-top. El camping está situado en una zona tranquila cerca de un embals ... MOSTRAR MÁS

 

Acampar en otras regiones Portugal

Productos de Campingnavigator

Guías de camping

Más de 223 guías de camping.

¡Totalmente libre!

Guías temáticas

¿Optas por andar en bicicleta o caminar?

Revista Ontdek

Revista Ontdek. ¡En papel y en línea!

Boletin informativo

¿Quieres recibir buenos consejos para acampar?

Tarjeta Best Deal

La Best Deal en cientos de campings en Europa

Productos de Campingnavigator