Camping São Miguel

Alentejo, Costa Dorada

Portugal

Campings en Alentejo, Costa Dorada

Kamperen op campings in de Alentejo en aan de Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo biedt de kampeerder een ruime variëteit aan toeristische mogelijkheden. Heel belangrijk zijn de rust, de cultuur en de historische rijkdommen, die u hier vanaf uw camping tegenkomt. U kunt kamperen in de bergen, aan een rivier, aan een meer en aan zee; de Costa Dourada.

Culturele schatten en oudheden vanaf uw camping in de Alentejo

Vanaf uw camping zijn vele culturele schatten en oudheden te bewonderen. In het noorden van de A ...

Kamperen op campings in de Alentejo en aan de Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo biedt de kampeerder een ruime variëteit aan toeristische mogelijkheden. Heel belangrijk zijn de rust, de cultuur en de historische rijkdommen, die u hier vanaf uw camping tegenkomt. U kunt kamperen in de bergen, aan een rivier, aan een meer en aan zee; de Costa Dourada.

Culturele schatten en oudheden vanaf uw camping in de Alentejo

Vanaf uw camping zijn vele culturele schatten en oudheden te bewonderen. In het noorden van de Alentejo stroomt de rivier de Taag, waaraan schitterende kastelen zijn gebouwd. Bovendien is dit het broedgebied van de ooievaar. Een bezoek aan dit niet toeristische deel van Portugal is zeker aan te bevelen, vooral als u kinderen in uw reisgezelschap heeft. Het is een agrarisch gebied met graanvelden, olijf- en vijgenboomgaarden en kurkeiken.

Het land wordt bevloeid vanuit de vele stuwmeren. Kleine dorpjes met witte huisjes met typische lange opengewerkte schoorstenen zorgen voor een afwisselend landschap die de Alentejo rijk is. Veel plaatsen hebben Moorse of Romeinse oudheden en het gebied is uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten. Ook mogelijk om vanaf uw camping te starten.

Vanuit de camping in Evora, kunt u de stad bezoeken met haar culturele schatten waaronder mooie paleizen en een fraaie Romeinse Tempel.

Vlak bij de A6, richting Spanje ligt het plaatsje Estremoz, omgeven door een vestingmuur met schietgaten en bastions. Het huidige raadhuis was een klooster van de Maltezer orde en in de bergen liggen rijke marmergroeven die reeds in de middeleeuwen werden geëxploiteerd.

Wat verder naar het zuiden zijn er kampeermogelijkheden op campings aan het stuwmeer van Alvito, waar alleen niet gemotoriseerde watersporten beoefend mogen worden en het heerlijk rustig is. Iets wat het kamperen veraangenaamt. In de zuidoost hoek van de Alentejo ligt het Nationale park van de Guardiana rivier, een prachtig natuurgebied dat voor een deel de natuurlijke grens met Spanje is en een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Ook in dit deel van de Alentejo kunt u een camping bij ons vinden.

Diverse badplaatsen vanaf uw camping in de Alentejo, de Costa Dourada

Kampeerders die meer zien in een kampeervakantie bestaande uit zon, zee en strand rijden naar de westkust van de Alentejo. Daar vinden we de Costa Dourada en diverse geschikte campings.

De Costa Dourada biedt u kleine rustige badplaatsen met mooie zandstranden, waaronder badplaatsen als Porto Covo, Vila Nova de Milfontes, en Zambujeira do Mar. Porto Covo is een kleine badplaats met een gezellig voetgangersgebied. Bij Vila Nova de Milfontes vormt de monding van de rivier de Mira een rustige en veilige baai.

Vanaf uw camping in de Alentejo, ofwel de Costa Dourada, kunt u genieten van het pure Portugal zonder de grote drukte van de zuidkust. Kamperen op zijn best.

Wat te weten over kamperen en de campings in de Alentejo, Costa Dourada

Campings in Portugal zijn er in veel variëteiten. Bij de campinggegevens kunt u zien hoe de verhouding tussen de vaste en de losse kampeerders. Wilt u echt proeven van de Portugese sfeer dat kunt u een camping kiezen met veel vaste gasten. Als u meer ziet in rust en kamperen tussen vakantiegangers uit het noorden van Europa dan moet u kijken naar campings met weinig of geen vaste plaatsen. Zowel in de Alentejo als de Costa Dourada komen beide soorten campings voor.

In het binnenland zijn de campings over het algemeen kleiner dan aan de kust. De kwaliteit van de campings en de voorzieningen is zeer divers, het sterrensysteem is niet te vergelijken met dat in Nederland, maar geeft u wel een richtlijn. De stroomaansluitingen voor caravans en campers geven voldoende ampère voor een normaal gebruik.

Kamperen is niet duur in Portugal en ook de prijzen van levensonderhoud, benzine en uit eten gaan liggen lager dan bij ons in Nederland. De voertaal, het Portugees is erg moeilijk, maar bij de meeste campings kunt u met Engels goed terecht. Om in Portugal te komen reist u eerst door Spanje. De wegen naar Portugal zijn bijzonder goed en voor een groot deel tolvrij. De hoofdwegen door het gebied zijn uitstekend. Het komt slechts een enkele maal voor dat het laatste stukje naar een camping van matige kwaliteit is.

Buscar

Filtros populares
Países populares
Regiones populaires
Entorno de camping
Alojamiento
Best Deal Camping
Tipo de camping
Servicios
Recreación
Natación

22 Campings recomendados en Alentejo, Costa Dorada

Una visita a Évora es, si se encuentra en la zona, definitivamente recomendable. Lo que podría ser más fácil que un buen sitio para acampar con una conexión de autobús cercana. El camping Orbitur ofrece exactamente lo que estás buscando. Un buen campamento con bellas parcelas planas y buenas instalaciones sanitaria ... MOSTRAR MÁS
Camping Carvalhal da Rocha es un camping tranquilo en una reserva natural a más de 500 m de la playa. El campamento es bastante nuevo, tiene instalaciones sanitarias y una hermosa piscina. Hay un pequeño supermercado y un acogedor restaurante. La playa está hecha de arena fina y está rodeada por rocas empinadas a ambo ... MOSTRAR MÁS
Camping Ortibur en Montargil, bonito terreno llano en las orillas del embalse en una zona tranquila en el Alentejo. Este camping familiar tiene su propia playa y tiene una cancha de tenis. Al lado de la cancha de tenis se encuentra un acogedor centro con restaurante, bar y tienda. En el camping, puede hacer uso gratuito ... MOSTRAR MÁS
Camping Markádia es un camping bellamente ubicado en el embalse de Odivelas en el sur de Alvito. Terreno inclinado, con muchos lugares planos. Magnífica vista sobre el lago y los alrededores. Natación y navegación en el embalse (no hay embarcaciones a motor). Piscina y canchas de tenis disponibles (de pago). Buen sani ... MOSTRAR MÁS
La playa y las dunas son los ingredientes principales de esta parte de la Costa Dourada, en el Baixo Alentejo. La zona ha conservado su encanto típico portugués. Camping Lagoa de Santo André ofrece la tranquilidad de la laguna y la proximidad del mar. Muchos lugares tienen una magnífica vista del agua. Puede elegir ... MOSTRAR MÁS
Camping municipal en el estadio ubicado en la antigua ciudad de Beja. Fontanería moderada y obsoleta. Terreno calvo con algunos árboles. Beja se encuentra en el Alentejo, en un entorno con hermosa naturaleza y muchas atracciones históricas. MOSTRAR MÁS
El campamento municipal de Serpa es un lindo sitio municipal en un hermoso lugar con mucha historia. Serpa se encuentra en el Alentejo, cerca de la frontera española. Las murallas de la ciudad del siglo XIII se pueden ver desde lejos. Una iglesia del monasterio del siglo 15, 2 puertas de la ciudad, un castillo y hermosos ... MOSTRAR MÁS
El Camping Porto Covo se encuentra a las afueras de la pintoresca ciudad de Porto Covo, en la Costa Dourada, debajo de la torre de agua. La Costa Dourada es una región costera de la Baixa Alentejo en Portugal. El camping tiene un excelente restaurante y una bonita piscina abierta durante la temporada alta. La tienda tam ... MOSTRAR MÁS