Las Tierras Bajas del sur?

Hungría

Acampar en campings en Las Tierras Bajas del sur?

Kamperen op campings in het Zuidelijk Laagland

Als U kampeert met Uw caravan of camper op één van de campings in het zuidelijke laagland kampeert, dan bent U in een gebied met het laagste inwonertal van Hongarije. U kunt op de campings in dit gebied voor weinig geld een leuke kampeervakantie beleven, want hier is het voor ons nog echt goedkoop.

Kamperen op campings in het Zuidelijk Laagland

Als U kampeert met Uw caravan of camper op één van de campings in het zuidelijke laagland kampeert, dan bent U in een gebied met het laagste inwonertal van Hongarije. U kunt op de campings in dit gebied voor weinig geld een leuke kampeervakantie beleven, want hier is het voor ons nog echt goedkoop.


Het Zuidelijk Laagland strekt zich uit vanaf de Donau tot helemaal aan de oostelijke grens met Roemenië. De noordelijke grens volgt ongeveer de hoofdwegen 52 vanaf Dunaföldvár naar Kecskemét en ten oosten daarvan langs weg 44 naar Békéscsaba aan de grens.

Het gebied kent een aantal noemenswaardige steden en campings. Dus mocht u hier kamperen dan zijn er zeker wat daguitstapjes te maken.

Ook kent de streek een aantal traditionele etenswaren. Dus wilt u tijdens uw kampeervakantie even heerlijk genieten, zoek dan een restaurant op en vraag naar de paprika, Pick salami of kolbász.

 

Noemenswaardige steden rondom uw camping in het Zuidelijk Laagland

Het Zuidelijk Laagland is een groot uitgestrekt gebied met het laagste aantal inwoners van Hongarije maar met toch enkele noemenswaardige steden en natuurgebieden. Als u kampeert op één van de campings die het gebied rijk is, is een uitstapje naar één van de noemenswaardige steden zeker een punt wat op uw verlanglijstje zou moeten staan.

Eerst en vooral is er Kecskemét, een stad in het centrum van Hongarije waar de beroemde Hongaarse componist Kodály vandaan komt. Kecskemét heeft een schitterend park als stadscentrum waaraan onder andere het Kodály muziekinstituut is gevestigd, evenals het stadhuis waar ieder uur een mini carillonconcert wordt gegeven.

Niet ver van de Donau ligt de stad Kalocsa met een orgel dat regelmatig door Frans Liszt is bespeeld. U doet tijdens uw kampeervakantie heel wat historische kennis op door een stad als Kalocsa te bezoeken.

De noemenswaardige stad Szeged heeft een beroemde medische universiteit en de daar opgeleide hartspecialisten worden vooral in Amerika zeer gewaardeerd. U hoeft tijdens uw vakantie natuurlijk zelf niet in de studiezaal plaats te nemen, maar mocht u iets overkomen dan weet u zeker dat de juiste specialist u zal helpen.

Jaarlijks worden op het Domplein in de stad Szeged beroemde openluchtconcerten gegeven. Mooi weer is hierbij redelijk te garanderen vanwege het feit dat Szeged en omgeving tot het warmste en droogste gebied van Hongarije behoren met meer dan 2300 uur zon (in Nederland minder dan 1500 uur!). Een ideaal gebied dus ook om een zonnige kampeervakantie door te brengen.

 

Traditionele etenswaren rondom uw camping in het Zuidelijk Laagland

Het Zuidelijk Laagland kent een aantal traditionele etenswaren zoals de paprika, Pick salami en kolbász. U zult tijdens uw verblijf op de camping zeker wel eens in aanraking komen met één van deze traditionele gerechten. Of u ze nou zelf bereidt, of een restaurant opzoekt op of nabij de camping.

De stad Kalocsa, bekend om haar door Frans Liszt bespeelde orgel, is ook het centrum van de Hongaarse paprikateelt en heeft een uniek paprikamuseum. De volkskunst is bovendien helemaal op paprikamotieven georiënteerd. Dit zult u zich zeker nog herinneren na thuiskomst van een rustgevende vakantie in het Zuidelijk Laagland.

Als men over traditionele etenswaren praat, praat men over de stad Szeged. Deze stad Szeged staat bekend als salamistad (Pick salami) vervaardigd in de beroemde Pick fabrieken.

Békéscsaba daarentegen is vooral bekend vanwege haar kolbász, een typisch Hongaarse worst, dunner dan salami met over het algemeen goedgekruide en pikante paprikavulling.

Kolbász wordt nog altijd veel thuis gemaakt en bekend zijn de lokale festivals met kolbász-wedstrijden. Wanneer u tijdens zo’n festival in de buurt aan het kamperen bent, zou u de camping zeker kunnen verlaten voor een uitstapje naar de stad.

Buscar

Filtros populares
Países populares
Regiones populaires
Entorno de camping
Alojamiento
Best Deal Camping
Tipo de camping
Servicios
Recreación
Natación

8 Campings recomendados en Las Tierras Bajas del sur?

Deportes, juegos y descanso para naturistas en un ambiente tranquilo. El camping está ubicado en 2 grandes lagos donde se puede nadar y remar. Hay una sauna y un jacuzzi en el camping. Más equipamiento de fitness. También hay un espacio comunitario amigable. MOSTRAR MÁS
El pequeño campamento Fantázia Tanya se encuentra en el medio de la puszta. Acampe en este campamento y sus vecinos son los corzos, faisanes y liebres. Además, puedes disfrutar plenamente de innumerables pájaros y hermosas plantas aquí. Los campos de acampada en el Camping Fantázia Tanya son espaciosos y puede elegi ... MOSTRAR MÁS
Camping simple dirigido por la Sra. Márk. Es ampliamente visitado por los huéspedes alemanes. El declive sale en el parque donde se encuentra el castillo. En verano muchas actuaciones culturales en el castillo. Termal a poca distancia. MOSTRAR MÁS
El camping y la piscina se encuentran y tienen un total de 6 hectáreas. grande El campamento está ubicado en un parque en una península a lo largo del río Kurca. Excelente punto de partida para, por ejemplo, paseos en bicicleta porque el Kurca fluye hacia los ríos Tisza y Körös. Hay baños termales, piscinas para n ... MOSTRAR MÁS
¡Localizado justo al lado del campamento familiar de Thermal Bath Resort con 25 años de historia! ¡Abierto todo el año con diferentes programas de Bienestar y Relajación y más! Por supuesto, la entrada es gratuita para los huéspedes de este campamento, por lo que es un lugar de encuentro tradicional para turistas n ... MOSTRAR MÁS
Camping con apartamentos y casas de vacaciones. El acceso al baño termal es exclusivo. MOSTRAR MÁS
Camping tranquilo con generalmente pocos invitados. Sin embargo, el motel en el campamento a menudo está bastante ocupado. Baño termal a 1 km. Gyula es una hermosa y pequeña ciudad con un hermoso centro de la ciudad. Nuevos propietarios MOSTRAR MÁS

 

Acampar en otras regiones Hungría

Productos de Campingnavigator

Guías de camping

Más de 223 guías de camping.

¡Totalmente libre!

Guías temáticas

¿Optas por andar en bicicleta o caminar?

Revista Ontdek

Revista Ontdek. ¡En papel y en línea!

Boletin informativo

¿Quieres recibir buenos consejos para acampar?

Tarjeta Best Deal

La Best Deal en cientos de campings en Europa

Productos de Campingnavigator