Scania

Sweden

Camping at campsites in Scania

Kamperen op campings in Skåne

Wanneer u op een camping in Skåne kampeert, brengt u de vakantie door in de zuidelijkste provincie van Zweden. Dit deel van Zweden heeft lange tijd tot Denemarken behoord en de Deense invloeden zijn nog duidelijk terug te vinden in het landschap, de cultuur en de taal.

Rondom de campings in Skåne treft u de prachtige vakwerkhuizen en huisjes en met kinderhoofdjes geplaveide straatjes aan, bezienswaardigheden welke ook kenmerkend zijn voor Denemarken.

Skåne en haar campings hebb ...

Kamperen op campings in Skåne

Wanneer u op een camping in Skåne kampeert, brengt u de vakantie door in de zuidelijkste provincie van Zweden. Dit deel van Zweden heeft lange tijd tot Denemarken behoord en de Deense invloeden zijn nog duidelijk terug te vinden in het landschap, de cultuur en de taal.

Rondom de campings in Skåne treft u de prachtige vakwerkhuizen en huisjes en met kinderhoofdjes geplaveide straatjes aan, bezienswaardigheden welke ook kenmerkend zijn voor Denemarken.

Skåne en haar campings hebben u als kampeerder veel te bieden. Het is een gebied met prachtige bossen, heerlijke stranden, goudgele graanvelden, vele musea, kerken en kastelen. Bezoek, voor u op stap gaat eerst de VVV of laat u informeren op de camping.


Fietsen en wandelen nabij de campings in Skåne

Wanneer u op een camping in Skåne  kampeert willen wij u het volgende aanraden: Laat de auto eens staan en ga het landschap per fiets of wandelend verkennen! Dan pas ervaart u de rust  die heerst in het gebied rond de campings. Een gebied van landwegen en heuvelruggen in een zuivere atmosfeer in deze streek.

Van Mölle naar Strandbaden loopt wel een fietspad langs de westkust van Kullen. Dit schiereiland bij Högenäs is een zeker de moeite waard om te bezoeken en er rond te zwerven. Bij Bjärre, nabij de stad Norrviken Trädgårdar is een complex van tuinen in allerlei stijlen, waar u inspiratie op kunt doen om bij thuiskomst van de vakantie uw tuin te verfraaien.

Zwemmen en zonnen op en rond de camping in Skåne

Op de campings in Skåne kunt u in het zomerseizoen uitstekend zwemmen en zonnen, aan zee of in één van de vele meren die Skåne rijk is. Wat is nou lekkerder dan tijdens de kampeervakantie onderuitzakken op de strandstoel, heerlijk warm in de zon. Het is allemaal mogelijk langs vrijwel de hele kust van Skåne en langs de oevers van de vele meren. Wees er tijdens het zwemmen echter wel bedacht op dat hier en daar verborgen obstakels op de bodem kunnen liggen die het zwemmen gevaarlijk kunnen maken. Wanneer u bij een zwemdeel met toezicht zwemt hoeft u zich hier echter geen zorgen over te maken. Heerlijk ontspannen zonder zorgen, dat is toch wat u wilt zo tijdens de kampeervakantie op de camping in Skåne.

Kamperen in Skåne, het land der Kastelen

Wanneer u op een camping in Skåne kampeert zal u één ding zeker opvallen, Skåne is een gebied met prachtige burchten en kastelen. Deze zijn hier veelal door de Denen gebouwd. Glimmingshus nabij Simrishamn is hier een mooi voorbeeld van, het kasteel hier is zeker het bezoeken waard en u kunt er prima de camping even voor verlaten.

Uit dezelfde Deense periode  zijn er meer van deze prachtige kastelen gebouwd, bijvoorbeeld Vittsklövle bij Degeberga en Svenstorp nabij Eslöv. Maar ook de Zweden konden er wat van en zij lieten in Skåne prachtige kastelen bouwen. Skåne is nu het land van de kastelen. De meesten zijn omgeven door prachtige parken en tuinen. Kampeer op een camping in Skåne en u kunt als toerist genieten van de grote rijkdom aan bloemen, planten en bomen aldaar. Volop pracht en praal in het kastelenlandschap rond de campings in Skåne.

Het landschap rond de campings in Skåne

In Skåne treft u rondom de campings een aantrekkelijk en zacht golvend landschap aan. Hierin is het heerlijk om te fietsen, te wandelen of rond te toeren met de auto. Steeds golft het terrein omhoog tot een heuvelrug (åsen in het zweeds) die overwegend van van noordwest tot zuidoost loopt. Bij het aanrijden van de campings kunt u over de heuvelruggen rijden.

Van Ystad naar het noordoosten gaat het landschap steeds op en neer. U rijdt over de Rommeleåsen, de Söderåsen en de Nävlingeåsen. Bij Hassleholm staat Göingeåsen haaks op de Nävlingeåsen. De heuvelruggen zijn veelal begroeid met beuken- en dennenbossen die in het noorden overgaan in pijnboomwouden. Rond de campings treft u dan ook geregeld zo’n bos aan waarin u heerlijk kunt wandelen.

Suikerpot en Olievat in Skåne

In tegenstelling tot de aanrijroute naar campings in Noord Zweden rijdt u in Skåne niet alleen door bossen, maar ook langs korenvelden, akkers met aardappelen en suikerbieten, langs grote boerderijen en witte kerkjes en door of langs kleine dorpjes. De campings van Skåne liggen in een welvarend gebied. Het wordt ook wel de “Suikerpot en Olievat” van Zweden genoemd.

Skåne is ook de leverancier voor de margarine productie vanwege de verbouw van koolzaad. Het is een rijk gebied, wat te zien is aan de fraaie interieurs van de kerken. Bij de campings in Skåne treft u ook een gebied van kleuren, vooral in de streek van Hanöbukten, de baai van Sölverborg tot Simrishamn. Ten oosten van Skepparp ligt het dorp Brösarp, een bekend schildersdorp wat u kunt bezoeken vanaf de camping.

Geschiedenis van Skåne

Skåne en Blekinge vormen samen Zuid-Zweden. Aan de westkant wordt dit gebied begrenst door de Sont en aan de Oost en Zuidoostkant door de Oostzee. Enkele honderden jaren terug hoorden Skåne, toen Skåneland genaamd, bij Denemarken. Maar in 1658 met het ondertekenen van de Vrede van Roskilde kwam Skåneland weer bij Zweden. Voor de inwoners van Skåneland brak een moeilijke tijd aan. Zij werden gedwongen de Zweedse wetten en gebruiken over te nemen. Deense boeken werden verboden. Kerkleiders en politici moesten van Zweedse afkomst zijn. De bevolking was aanvankelijk niet blij met de Zweedse hervorming, en er zijn wat verzetten van burgers geweest tegen de Zweden. Denemarken deed nog een aantal pogingen om Skåneland terug te veroveren, maar zonder resultaat. De laatste verzetten vonden plaats in het begin van de 19e eeuw, maar toen was de regio al zo geïntegreerd dat aan het eind van de eeuw Skåneland als 'volledig aangepast aan de Zweedse gebruiken en historie' mocht worden beschouwd. De oudste inwoners bouwden een groot koningsgraf ten zuiden van Kivik en elders zette men grote stenen rechtop en plaatste daar tekeningen op. Van de Vikingen zijn ook nog merktekens te vinden. Oude stamhoofden hebben graven bij Kungshögerna dichtbij het fraaie kasteel Svaneholm.

Search

Popular filters
Popular countries
Popular regions
Camping area
Accommodation
Best Deal Camping
Campingtype
Services
Recreation
Swimming

15 recommended campings in Scania

The Dalabadets Camping is located by the sea. The Dalabadets Camping is located seven kilometers from and to the ferry services to Germany. Trellenborg is a nice city with various shops in a promenade. The campsite is the starting point for the discovery trip to the north through Sweden. SHOW MORE
In the north-east of Skåne, east of the Osby beach, about 2 km south of Osby, lies one of the many idyllic campsites in the Swedish / Danish empire. The Osby Camping is located on the Osbysjön (Osbymeer). Osbycamping is a 3 star campsite (SCR appreciation), with around 120 campsites and 6 holiday homes (stuga's). Many ... SHOW MORE
Regenbogen Camping is a large campsite, partly under trees. The campsite is within walking distance from the sea on Skånes east coast, with a kilometer-long beach with fine-grained sand and a fantastic view over the Baltic Sea, large forests and quiet inner lakes. A large open landscape with a number of beautiful castles ... SHOW MORE
Röstånga Camping and Swimming Pool is located in the south of Sweden. Röstånga Camping has been selected by their guests as the best camping 2010 in Sweden and for 2011 as the best of the Skåne area. The campsite is located on the edge of the National Park of Söderåsen, with hiking trails and beautiful nature. T ... SHOW MORE
Borrbystrand Camping is located on the sea with a sandy beach close to the campsite. The campsite is located between the towns of Ystad and Simrishamn, where the famous Ales artist stands and the Glimmingehuis with his attraints surprise you as well as the Dag Hammarskjölds Backåkra. Camping at Borrbystrand Camping is c ... SHOW MORE
Welcome to Rabocka! The campsite is beautifully situated on the east side of Angelholm. The beach is 150 meters from the campsite and six kilometers wide, where you can swim in the sea. Rabocka Camping is surrounded by a nice area, where you can walk in the woods and on the beach. There are also nice facilities for cyclin ... SHOW MORE
Borstahusens Camping is situated in the middle of the Örestad region, directly on the water. At Borstahusens Camping you have the opportunity to make many interesting trips. With a nearby beach and clean water, the whole family would like to camp here. Welcome to one of the most beautiful camping in Sweden! From the Bors ... SHOW MORE
First Camp Möllehässle you can camp well and it is close to the Kullaberg, where you can walk and climb in a beautiful landscape and nature reserve. At the tip of the Kullaberg is the Kullen lighthouse, this is known as the lighthouse with the largest light beams. SHOW MORE
Strandängens Camping & Vandrarhem is located directly on Lake Ivösjön. At 50 meters from the campsite is a child-friendly swimming water with a 400 m wide sandy beach. The campsite has 125 pitches with electricity and 20 places for the tent camper in shady surroundings. In addition, there are 4 cabins for rent. For the ... SHOW MORE
First Camp Torekov better mentioned as number 1 First Camp group, First Camp group covers the whole region from Luleå to Mölle and in particular the family camping is located in a beautiful and different forest with close to the beach. Many places with beautiful faces at sea. Good fishing opportunities, also for childre ... SHOW MORE