Camping São Miguel

Alentejo, Costa Daurada

Portugal

Camping at campsites in Alentejo, Costa Daurada

Kamperen op campings in de Alentejo en aan de Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo biedt de kampeerder een ruime variëteit aan toeristische mogelijkheden. Heel belangrijk zijn de rust, de cultuur en de historische rijkdommen, die u hier vanaf uw camping tegenkomt. U kunt kamperen in de bergen, aan een rivier, aan een meer en aan zee; de Costa Dourada.

Culturele schatten en oudheden vanaf uw camping in de Alentejo

Vanaf uw camping zijn vele culturele schatten en oudheden te bewonderen. In het noorden van de A ...

Kamperen op campings in de Alentejo en aan de Costa Dourada

Kamperen op campings in de Alentejo biedt de kampeerder een ruime variëteit aan toeristische mogelijkheden. Heel belangrijk zijn de rust, de cultuur en de historische rijkdommen, die u hier vanaf uw camping tegenkomt. U kunt kamperen in de bergen, aan een rivier, aan een meer en aan zee; de Costa Dourada.

Culturele schatten en oudheden vanaf uw camping in de Alentejo

Vanaf uw camping zijn vele culturele schatten en oudheden te bewonderen. In het noorden van de Alentejo stroomt de rivier de Taag, waaraan schitterende kastelen zijn gebouwd. Bovendien is dit het broedgebied van de ooievaar. Een bezoek aan dit niet toeristische deel van Portugal is zeker aan te bevelen, vooral als u kinderen in uw reisgezelschap heeft. Het is een agrarisch gebied met graanvelden, olijf- en vijgenboomgaarden en kurkeiken.

Het land wordt bevloeid vanuit de vele stuwmeren. Kleine dorpjes met witte huisjes met typische lange opengewerkte schoorstenen zorgen voor een afwisselend landschap die de Alentejo rijk is. Veel plaatsen hebben Moorse of Romeinse oudheden en het gebied is uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten. Ook mogelijk om vanaf uw camping te starten.

Vanuit de camping in Evora, kunt u de stad bezoeken met haar culturele schatten waaronder mooie paleizen en een fraaie Romeinse Tempel.

Vlak bij de A6, richting Spanje ligt het plaatsje Estremoz, omgeven door een vestingmuur met schietgaten en bastions. Het huidige raadhuis was een klooster van de Maltezer orde en in de bergen liggen rijke marmergroeven die reeds in de middeleeuwen werden geëxploiteerd.

Wat verder naar het zuiden zijn er kampeermogelijkheden op campings aan het stuwmeer van Alvito, waar alleen niet gemotoriseerde watersporten beoefend mogen worden en het heerlijk rustig is. Iets wat het kamperen veraangenaamt. In de zuidoost hoek van de Alentejo ligt het Nationale park van de Guardiana rivier, een prachtig natuurgebied dat voor een deel de natuurlijke grens met Spanje is en een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Ook in dit deel van de Alentejo kunt u een camping bij ons vinden.

Diverse badplaatsen vanaf uw camping in de Alentejo, de Costa Dourada

Kampeerders die meer zien in een kampeervakantie bestaande uit zon, zee en strand rijden naar de westkust van de Alentejo. Daar vinden we de Costa Dourada en diverse geschikte campings.

De Costa Dourada biedt u kleine rustige badplaatsen met mooie zandstranden, waaronder badplaatsen als Porto Covo, Vila Nova de Milfontes, en Zambujeira do Mar. Porto Covo is een kleine badplaats met een gezellig voetgangersgebied. Bij Vila Nova de Milfontes vormt de monding van de rivier de Mira een rustige en veilige baai.

Vanaf uw camping in de Alentejo, ofwel de Costa Dourada, kunt u genieten van het pure Portugal zonder de grote drukte van de zuidkust. Kamperen op zijn best.

Wat te weten over kamperen en de campings in de Alentejo, Costa Dourada

Campings in Portugal zijn er in veel variëteiten. Bij de campinggegevens kunt u zien hoe de verhouding tussen de vaste en de losse kampeerders. Wilt u echt proeven van de Portugese sfeer dat kunt u een camping kiezen met veel vaste gasten. Als u meer ziet in rust en kamperen tussen vakantiegangers uit het noorden van Europa dan moet u kijken naar campings met weinig of geen vaste plaatsen. Zowel in de Alentejo als de Costa Dourada komen beide soorten campings voor.

In het binnenland zijn de campings over het algemeen kleiner dan aan de kust. De kwaliteit van de campings en de voorzieningen is zeer divers, het sterrensysteem is niet te vergelijken met dat in Nederland, maar geeft u wel een richtlijn. De stroomaansluitingen voor caravans en campers geven voldoende ampère voor een normaal gebruik.

Kamperen is niet duur in Portugal en ook de prijzen van levensonderhoud, benzine en uit eten gaan liggen lager dan bij ons in Nederland. De voertaal, het Portugees is erg moeilijk, maar bij de meeste campings kunt u met Engels goed terecht. Om in Portugal te komen reist u eerst door Spanje. De wegen naar Portugal zijn bijzonder goed en voor een groot deel tolvrij. De hoofdwegen door het gebied zijn uitstekend. Het komt slechts een enkele maal voor dat het laatste stukje naar een camping van matige kwaliteit is.

Search

Popular filters
Popular countries
Popular regions
Camping area
Accommodation
Best Deal Camping
Campingtype
Services
Recreation
Swimming

22 recommended campings in Alentejo, Costa Daurada

A visit to Évora is, if you are in the area, definitely recommended. What could be easier than a good campsite with a bus connection nearby. The Orbitur campsite offers exactly what you are looking for. A good campsite with beautiful flat pitches and good sanitary facilities and a nice pool to recover after a day of walk ... SHOW MORE
Camping Carvalhal da Rocha is a quiet campsite in a nature reserve more than 500 m from the beach. The campsite is fairly new, has sanitary facilities and a beautiful swimming pool. There is a mini market and a cozy restaurant. The beach is made of fine sand and is surrounded on both sides by steep rocks, creating a safe ... SHOW MORE
Camping Ortibur in Montargil, nice flat terrain on the banks of the reservoir in a quiet area in the Alentejo. This family campsite has its own beach and has a tennis court. Next to the tennis court is a cozy center with restaurant, bar and shop. At the campsite you can make free use of wireless internet (wifi) in the v ... SHOW MORE
Camping Markádia is a beautifully located campsite on the Odivelas reservoir in the south of Alvito. Sloping terrain, with many flat places. Superb view over the lake and the surroundings. Swimming and sailing in the reservoir (no motor boats). Swimming pool and tennis courts available (for a fee). Good sanitary. Boats, ... SHOW MORE
Beach and the dunes are the main ingredients of this part of the Costa Dourada, in the Baixo Alentejo. The area has retained its typical Portuguese charm. Camping Lagoa de Santo André offers the tranquility of the lagoon and the proximity of the sea. Many places have a magnificent view of the water. You can choose fro ... SHOW MORE
Municipal campsite at stadium located in the old city of Beja. Moderate and outdated plumbing. Bald terrain with a few trees. Beja is located in the Alentejo, in an environment with beautiful nature and many historical attractions. SHOW MORE
The municipal campsite of Serpa is a nice municipal site in a beautiful location with a lot of history. Serpa is located in the Alentejo, near the Spanish border. The 13th century city walls can be seen from afar. A monastery church from the 15th century, 2 city gates, a castle and beautiful remains of an aqueduct and a p ... SHOW MORE
Camping Porto Covo is located on the outskirts of the picturesque town of Porto Covo on the Costa Dourada, below the water tower. The Costa Dourada is a coastal region of the Baixa Alentejo in Portugal. The campsite has an excellent restaurant and a nice swimming pool that is open during high season. The shop also opens ... SHOW MORE