Provence-Alpes-Côte-D'Azur

Frankreich

Campen auf Campingplätzen in Provence-Alpes-Côte-D'Azur

Campings in Côte-D'Azur

 

• Honderden stranden
• Tegen de 3000 zonuren per jaar
• Duizenden kilometers aan wandelpaden

Het is een onvergetelijke ervaring om één van de campings in de Côte-D’Azur met de caravan, tent of camper te bezoeken. De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Het zuiden ligt aan de Middellandse Zee, het oosten grenst aan Italië.

De regio Provence-Alpes-Côte-D'Azur ...

Campings in Côte-D'Azur

 

• Honderden stranden
• Tegen de 3000 zonuren per jaar
• Duizenden kilometers aan wandelpaden

Het is een onvergetelijke ervaring om één van de campings in de Côte-D’Azur met de caravan, tent of camper te bezoeken. De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Het zuiden ligt aan de Middellandse Zee, het oosten grenst aan Italië.

De regio Provence-Alpes-Côte-D'Azur is onderverdeeld in drie departementen en daardoor erg divers. Het noordelijke deel is nog echt Alpenland. In het zuidelijke deel liggen de prachtige zandstranden aan de Côte-D'Azur. Met het wereldberoemde Nice als één van de grootste trekpleisters.

Natuur in Côte D’Azur

De natuur in de omgeving van de campings in de Côte D’Azur is erg geliefd bij de natuurliefhebbers. Deze bergachtige streek is dankzij irrigatie tegenwoordig minder droog dan vroeger.

Aangenaam klimaat

Kamperen op campings in de Côte D’Azur is ideaal! Door het buitenleven en de natuur kan je zo optimaal tot je rust komen en heerlijk ontspannen. Het aantal zonuren is een belangrijk argument om deze regio als vakantiebestemming te kiezen. Marseille kan gemiddeld op 2835 uur zonneschijn per jaar rekenen.

Verrassende landschappen

Het departement Vaucluse heeft verrassende landschappen, waarvan de 'kale' bergen als de Montagne du Lubéron en de, onder wielrenners beruchte, Mont Ventoux de bekendste zijn.
Departement Alpes-Maritimes is behoorlijk bergachtig. Natuurliefhebbers zijn hier op de goede plek. Het departement Hautes-Alpes is één groots bergland. Van 400 meter boven de zeespiegel bij de rivier de Buëch tot de ruim 4000 meter hoge berg de Barre des Écrins. Ondanks het grote berggebied zorgt de zuidelijke zon voor een aangenaam klimaat.

Wandelen in Côte D’Azur

Wandelroutes vanaf de campings in de Côte D’Azur? Geen probleem, de duizenden kilometers aan wandelpaden zijn voor iedereen beschikbaar; ervaren wandelaars, gezinnen met kinderen, groepen jongeren of senioren. Het departement Vaucluse is een van de fleurigste en boeiendste delen van de Provence om je één te voelen met de natuur.

Campings aan de Côte D’Azur aan zee

De Côte D’Azur is misschien wel de meeste geliefde regio van Frankrijk om een kampeervakantie door te brengen. Je geniet hier volop van de zon, de zee, het strand, goed eten en een prachtige omgeving. Alle factoren om jouw vakantie compleet te maken. De Côte D’Azur is niet voor niets het belangrijkste toeristische gebied van Frankrijk met gemiddeld driehonderd dagen zon per jaar en 400 km kustlijn. Campings aan de kust van de Côte D’Azur worden jaarlijks massaal door toeristen bezocht. Als je gaat kamperen aan de Côte D’Azur zijn er een paar highlights die jouw vakantie absoluut compleet kunnen maken. Denk aan een bezoek aan Saint Tropez, een boottocht langs de verschillende prachtige baaitjes of een ritje met een huurauto langs authentieke frans dorpjes. Ervaar het zelf en boek een van de beste campings van de Côte D’Azur aan zee.

Die beliebtesten Regionen

Suchen

Beliebte Filter
Beliebte Länder
Beliebte Regionen
Campingplatzumgebung
Unterkunft
BestDeal Camping
Campingtyp
Ausstattung
Erholung
Schwimmen

229 empfohlene Campingplätze in Provence-Alpes-Côte-D'Azur

Camping Devenson liegt im Herzen einer wunderschönen Bergkette, Les Alpilles mit ausgezeichneten Wandermöglichkeiten. Der Campingplatz ist ein großer Olivenhain mit schönen blühenden Oleandern und einer sehr herzlichen Gastgeberin. WEITERLESEN
Nur wenige Kilometer westlich von Stes. Maries de la Mer, Le Clos du Rhône, ist Teil von zwei städtischen Campingplätzen. Wenn Sie Ruhe und Natur außerhalb des geschäftigen Dorfes genießen möchten, dann ist dies ein Muss. Wenn Sie Massen im wahrsten Sinne des Wortes mögen, fällt die Wahl auf Camping La Brise, am ... WEITERLESEN