Extremadura

Spanien

Camping på campingpladser i Extremadura

Kamperen op campings in Extremadura

Er wordt veel geïnvesteerd om Uw kampeervakantie op een camping in Extemadura tot een succes te maken. Tot voor kort gold Extremadura als een gebied om snel doorheen te trekken en zelfs de Spaanse kampeerder zag dit niet als vakantiebestemming. De Spaanse kampeerders hebben de campings in Extremadura echter al ontdekt en nu komen er ook steeds meer buitenlanders op af.

Zoek op de camping een plaatsje in de schaduw voor Uw caravan of camper en geniet vanuit Uw luie stoel van het heerlijke klimaat. Bere ...

Kamperen op campings in Extremadura

Er wordt veel geïnvesteerd om Uw kampeervakantie op een camping in Extemadura tot een succes te maken. Tot voor kort gold Extremadura als een gebied om snel doorheen te trekken en zelfs de Spaanse kampeerder zag dit niet als vakantiebestemming. De Spaanse kampeerders hebben de campings in Extremadura echter al ontdekt en nu komen er ook steeds meer buitenlanders op af.

Zoek op de camping een plaatsje in de schaduw voor Uw caravan of camper en geniet vanuit Uw luie stoel van het heerlijke klimaat. Bereid U daarbij voor op de Spaanse gastvrijheid en de mogelijkheden in de omgeving, want Extremadura heeft veel te bieden.

Mooie en gezellige steden, schitterende dorpen, spectaculaire bezienswaardigheden en vooral een landschap dat tot de meest bijzondere van Spanje behoort, de dehesa. Dit zijn een soort boomgaarden in weilanden met voornamelijk twee soorten bomen - de steeneik en de kurkeik. Een bijzondere aangelegenheid, die u zeker eens moet bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Extremadura.

Natuur rondom de campings in Extremadura

Voor de kamperende natuurliefhebber is Spanje hoe dan ook een heerlijk land. In Extremadura bevinden zich een paar mooie natuurparken (Sierra de Gredos en Parque Nacional de Monfragüe).

Van de totale flora en fauna in heel Europa komt 90% voor in Spanje. Als je dwars door Spanje van camping naar camping rijdt, kom je bijna na elke 50 km een ander landschap met zijn eigenaardigheden terecht - zo ook in Extremadura. De avonturier onder de kampeerders, die graag afwijkt van de grote doorgaande wegen, kan in de natuur van Extremadura zijn hart ophalen en nog wat van het oude Spanje terugvinden.

Mérida, de hoofdstad van Extremadura

Mérida is de hoofdstad van de regio Extremadura en zeker een bezoek waard, wanneer u op een camping in de buurt kampeert. De stad heeft ongeveer 50.000 inwoners en had dit aantal al in de Romeinse tijd, toen zij de hoofdstad was van de Romeinse provincie Lusitania. Mérida behoorde toen tot een van de belangrijkste steden van het Romeinse rijk.

Veel van de bouwwerken uit deze tijd zijn nog bewaard gebleven. Mérida heeft een gezellig centrum met als middelpunt het Plaza de España. Een van de mooiste musea ter wereld bevindt zich in Mérida: het Nationale museum van Romeinse kunsten. Dit museum bezoeken zou zeker op u lijstje moeten staan, als u op een camping in de omgeving van deze stad verblijft. Het Romeinse theater is  nog in heel goede staat en zeker een bezoek waard tijdens de kampeervakantie.

Bezienswaardigheden vanaf uw camping in Extremadura

Voor de kampeerder is het zeker de moeite waard om een camping aan te doen in Extremadura. Camping Mérida bij Mérida ligt lekker centraal, daar vandaan zijn diverse bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Cáceres, te bezoeken. Andere steden die nog centra hebben daterend uit de Middeleeuwen of de tijd van de Renaissance zijn Trujillo, Zafra en Jerez de los Caballeros. Zij vormen een bezienswaardigheid op zich.

Verder zijn er nog prachtige kathedralen in Plasencia, Coria en Badajoz. Voor degene, die voor het eerst door Extremadura trekt en ook voor degenen die het al voor de zoveelste keer doen - blijf niet op de A5 zitten, maar geniet van het land en zoek een camping meer in het binnenland op.

Veel van de Spaanse veroveraars van de “Nieuwe Wereld” kwamen uit de Extremadura, vandaar dat veel plaatsnamen uit de Extremadura ook voorkomen in Zuid-Amerika en zelfs in de USA. In Extremadura bevinden zich zelfs drie monumenten die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, stuk voor stuk vormen zij een bezienswaardigheid. Zo heb je het oude stadscentrum van Cáceres, dat sinds 1986 door de UNESCO erkend is.

Sinds 1993 heb je dan nog het archeologisch terrein van Mérida en het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe in Guadelupe. Hier kreeg Columbus in 1492 van de Katholieke Koningen Ferdinand en Isabella toestemming om zijn ontdekkingsvloot uit te rusten.

Mest foretrukne regioner

Søg

Populære filtre
Populære lande
Populære regioner
Campingmiljø
Indkvartering
Best Deal camping
Campingtype
Tjenester
Fritid
Svømning

8 anbefalede campingpladser i Extremadura

El 301 campingpladsen er et simpelt pass eller overnatningssted på motorvej A5 fra Madrid til Portugal. Udover en campingplads er det også en vejkanten restaurant. Campingpladsen ligger også i nærheden af ??Mérida. Merida var en af ??de vigtigste byer i det romerske imperium. Mange monumenter er bevaret. Camping El 3 ... LÆS MERE
Camping Parque Nacional de Monfragüe er en lille campingplads nær nationalparken med samme navn. Tagus strømmer gennem denne park, hvor der er et stort antal rovfugle. Campingpladsen har gode faciliteter. Tilgængeligheden er meget god: kort afstand fra A66 og A5 / A1 LÆS MERE
Camping Ciudad de Cacares ligger på kanten af ??den interessante by Cacares. Veludstyret campingplads med privat sanitære faciliteter (håndvask, toilet og brusebad) på hver tonehøjde. Stor swimmingpool med stort solbadområde. I 1985 blev Caceres placeret på listen over verdensarv. Det gamle kvarter i Caceres er væ ... LÆS MERE
Campingpladsen ligger tæt på Merida. Ideel til camperen, der passerer til og fra Portugal og for dem, der er interesseret i de arkæologiske skatter i Mérida. Det var engang den største romerske by på den iberiske halvø. Det var på sølvruten, og der er talrige monumenter og relikvier fra romertiden, der er spredt ... LÆS MERE
In Navaconcejo, een gemeente in de Jerte-vallei, aan de oevers van de rivier die haar naam gaf aan deze bevoorrechte landstreek, ligt het resort Camping y Bungalows Rio Jerte, vlakbij de rivier en de natuurlijke zwembaden die her en der langs de rivier ontstaan, waarvan het kristalheldere water zorgt voor de bevloeiing va ... LÆS MERE
Camping Yuste ligger ved foden af ??Sierra de Gredos på sydsiden. I nord ligger dette bjergområde med mange muligheder for alle former for aktiviteter, i syd en lang og bred dal med mange landbrugs- og havebrugsaktiviteter. Campingpladsen har en swimmingpool, en bar-restaurant og en butik. I nærheden ligger Monasterio ... LÆS MERE
Camping Borbollón er beliggende i Sierra de Gata, nordvest for provinsen Cáceres, i Santibáñez el Alto Kommune, ved siden af ??reservoiret Borbollón (Rd Moral - Guijo de Coria, km 10). I Extremadura var det den første campingplads i 1960'erne. I denne tid blev dammen bygget. I forbindelse hermed er campingpladsen by ... LÆS MERE

 

Camping i andre regioner Spanien

Campingnavigator produkter

Campingguider

Mere end 223 campingguider.

Helt gratis!

Tematiske guider

Vælger du at cykle eller gå?

Ontdek Magazine

Ontdek Magazine. På papir og online!

Nyhedsbrev

Vil du modtage rigtig gode campingtip?

Best Deal camping kort

Det Best Deal på hundreder af campingpladser i Europa

Campingnavigator produkter