Camping Kamp Rut

Slovenien, Slovenien

Camping Kamp Rut

Vores mening

Rustige familiecamping aan rivier de Soca, waar gasten kunnen genieten van de vele hiking- biking- en wandelroutes.

Kamp Rut
Camping Rut is een zeer geliefd trefpunt voor wildwatersporters en vissers, vooral op de rivier Soca. De Nadiza rivier is warmer en rustiger  en daardoor meer geschikt om in te zwemmen.
Camping Rut ligt in de buurt van een klein dorpje genaamd Svino, op 0,5 km afstand van Kobarid. Het kamp ligt onder de heuvel Srčni breg in een rustige omgeving, omringd door bos.
 


Kamp Rut wordt door bergliefhebbers gebruikt als startpunt voor korte of lange tochten door het Triglav Nationaal Park. Op loopafstand ligt het historische dorp Kobarid, met het Kobarid museum. Dit museum vertelt het verhaal van een bloedige strijd gedurende de 1e Wereld Oorlog.
Er zijn kampeerplaatsen in de schaduw en in de zon. Camp Rut heeft een bar, een hostel, een vakantiehuis, een speeltuin voor kinderen en sport (voetbal, volleybal, badminton).
Er is een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, zoals Krn, Matajur en Stol vanuit het kamp
Het is ook een goed startpunt voor wandelaars en fietsers. Verschillende paden leiden van het kamp: een fietspad naar de rivier de Nadiža, een wandelpad naar Kobarid (15 min) een pad naar het dorp Svino, dat een oude kerk van St. Andrews heeft , een waterval onder het dorp, en de mogelijkheid om BIO-producten te kopen, zoals kaas, eieren, melk, enz.
Er is ook het leerpad van Chamois in de buurt, dat leidt naar oude molens aan de rivier Idrija.

 

Camping Kamp Rut
Svino 13 5222 Kobarid Slovenien
telefon
+386 31755263
GPS(deg)
N46 14' 34" E13 34' 25"
GPS(dms)
N46.24285 E13.57363"
Åben

30-04-2022 / 01-10-2022